Hlavní obsah

Vítejte v lázních. Startuje největší projekt českého fotbalu pro fanoušky

Praha

Areál pražských Žlutých lázní na měsíc ožije fotbalem. Právě dnes odpoledne se otevřou brány Hyundai Czech Fan Parku. Jediného oficiálního prostoru mistrovství Evropy pro fanoušky v České republice. Vstup je zdarma. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program i přenosy zápasů šampionátu ve Francii.

Fotbalová fanzóna ve Žlutých lázních.Video: STES

 
Článek

Pátek, šestnáct hodin. To je čas, kdy se zvedne opona parku pro fanoušky. Odstartuje měsíční festival fotbalu, léta a zábavy. Hned první den, kdy začíná i samotný evropský šampionát, se návštěvníci dočkají „francouzského dne". Co přesně to znamená? Především veřejná projekce zahajovacího duelu Francie - Rumunsko.

Zapomínat se ovšem nebude ani na chuťové buňky návštěvníků, kteří se dočkají francouzské gastronomie. Nádech této země dokreslí i koncert zpěvačky Ivy Frühlingové, jejíž vztah k Francii je veřejně známý. Následovat bude kapela Žlutý pes.

"Tematické dny chystáme i při příležitosti zápasů Česka, Slovenska, Německa, Anglie či Itálie," láká návštěvníky Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Fotbalová klec, rodeo i simulátor kopu

V pohotovosti budou i všechny atrakce. Simulátor kopu, fotbalová klec, fotbalové rodeo, simulátor kopu, testování kopaček či fotokoutky.

Hlavním lákadlem ale samozřejmě budou velkoplošné projekce. Hlavní obrazovka na Hyundai stage se pyšní rozměrem 7x4 metry. Další dvě jsou umístěny na louce a každá má 5x3 metry. Celková rozloha areálu je úctyhodných 35 000 metrů čtverečních. Park dokáže v jeden moment občerstvit více než dva a půl tisíce návštěvníků.

Dalšího tematického dne se dočkají návštěvníci Žlutých lázní hned v sobotu, kdy je na programu „anglický den". Tedy utkání Anglie - Rusko, ale třeba i Wales - Slovensko. První „český den" a tedy i duel české fotbalové reprezentace se chystá na pondělí, kdy se tým Pavla Vrby utká se Španělskem.

Zajímavosti kolem stavby:
V letních horkých dnech spotřebují provozy Žlutých lázní cca 1,2 tuny ledu na zchlazení všech návštěvníků
Velikost hlavního podia - Hyundai Stage 12x6 m
Velkoplošné obrazovky jsou nastaveny tak, aby bylo v případě 3 utkání ve skupině, kdy se hraje v jeden čas více utkání, možné sledovat na každé z nich jiné utkání
21 LCD obrazovek ve vnitřních prostorách
Velkoplošné obrazovky a vnitřní LCD obrazovky jsou propojeny speciálně vytvořeným televizním okruhem, který propojuje více než 1 km optického kabelu
V areálu je pro potřeby Fan Parku nataženo 675 metrů třífázového kabelu
Pro zapojení internetu je nataženo1 km optického a 500 m datového kabelu
Dodavatel lešení přivezl 3 kamióny materiálu
Vstupní brána má hmotnost cca 600 kg
LED brána váží okolo jedné tuny
Vstupní brána je zatížena 6 tunami železobetonu
LED brány jsou zatížené každá 5 tunami železobetonu

Reklama

Související témata: