Hlavní obsah

Špatné zpracování ukradlo Daridovi životní trefu: Na takovém turnaji je potřeba být efektivnější

Toulouse

Byl blizoučko životní trefě. Záložník Vladimír Darida mohl české fotbalové reprezentaci při pondělním úvodním představení na mistrovství Evropy ve Francii proti Španělsku vystřelit v nastavení bod, ale jeho ránu brankář David de Gea vyrazil, a tak obhájce titulu slavil těsné vítězství 1:0.

Foto: Albert Gea, Reuters

Vladimír Darida měl v samém závěru šanci vyrovnat, jeho střelu však gólman David de Gea (není na snímku) vyrazil.

Článek
Fotogalerie

„Zpracoval jsem si balón hůře, než jsem chtěl. A zůstal mi trošku mezi nohama. Pak už jsem chtěl mířit na přední tyč nahoru. Jenže jsem trefil balón přímo na střed branky. De Gea měl volný výhled, dobře míč viděl a nebyl pro něj problém střelu vyrazit," vracel se k největší šanci českého týmu Darida.

„Mrzí mě to i kvůli klukům. V defenzívě jsme pracovali svědomitě, a když už se Španělsko dostalo do šance, podržel nás vynikající Čech. I Sivok s Hubníkem odehráli super utkání," vyzdvihoval spoluhráče Darida.

V národním dresu zaznamenal dosud jediný gól. V září 2015 zařídil vítěznou trefu v Lotyšsku, která pečetila postup českého týmu na evropský šampionát do Francie. „Mám v hlavě, že jsem mohl zařídit bod. Ale v úterý už musím přepnout na Chorvatsko a myšlenky na pondělní zápas i nevyužitou šanci hodit za hlavu," vykládal Darida.

Věděl, že se soupeři kalibru Španělska je třeba vysoká úspěšnost. „Těžko hodnotit, jestli jsme měli hrát ofenzivněji. Když jsme španělskou hru studovali, jakmile je soupeř presoval, chodili do ještě otevřenější obrany a soupeře stejně dostali pod drtivý tlak," odmítal Darida, že by českému týmu chyběla větší odvaha.

„Pár situací jsme si připravili. Je prostě potřeba být více efektivní a jeden z brejků využít," přemítal Darida při vidině střetů s Chorvatskem a Tureckem, které český tým na šampionátu čekají při pokračování ve skupině D.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články