Hlavní obsah

Anglický kouč "Psycho" Pearce varuje: Albion ukáže sílu!

VIBORG

Zakaboněný a mrzutý jako v dobách největší slávy je Stuart Pearce, trenér anglických mladíků na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Dánsku. Jeho tým sice ještě na šampionátu neprohrál, nicméně pouze výhra v nedělním zápase s Českem (20:45, přímý přenos ČT4) mu zaručí postup ze skupiny B.

Foto: Darren Staples, Reuters

Trenér anglického týmu do 21 let Stuart Pearce

Článek

„Jsem smutný. Nikoliv z hráčů, ale že lidé ještě neviděli nadšení a talent, který já vidím denně na našem tréninku. Snažím se kluky probudit, aby dokázali prodat své umění, o němž nyní mnozí pochybují, ale je nezpochybnitelné,“ říká Pearce, který sbíral úspěchy jako hráč Nottinghamu, West Hamu a Manchesteru City a pro svůj neúprosný styl plný tvrdosti i drsných zákroků si vysloužil přezdívku Psycho.

V kádru nemá hvězdy jako Carroll, Wilshere či Gibbs, ale i tak je soupiska Angličanů nabitá vycházejícími star. Jones přestoupil z Blackburnu do Manchesteru United za 18,5 mil. liber, Handerson ze Sunderlandu se za 20 miliónů upsal Liverpoolu a bude brát 60 tisíc liber týdně. Welbeck patří Manchesteru United, Sturridge Chelsea.

„Všichni fotbal skvěle umějí. Ale zatím jsme ukázali jen záblesky naší skutečné kvality. Albion může hrát lépe, mnohem lépe,“ hlásí před bitvou s českým týmem Pearce. „Obranu máme výbornou. Ale hlavně mají moji chlapci statečné srdce,“ ujišťuje.

Reklama

Související témata: