Hlavní obsah

Lvíčata se stěhovala. V horším hotelu mají nabrat sílu na boj o Londýn

VIBORG

Lvíčata se stěhovala. V horším hotelu mají nabrat sílu na boj o Londýn Lehký výklus kolem jezera u hotelu ve Viborgu byl jednou z náplastí na bolavé duše českých fotbalových reprezentantů do 21 let, kteří ve středu večer v semifinále mistrovství Evropy nestačili na Švýcarsko.

Foto: Martin Gregor, ČTK

Čeští fotbalisté ve Viborgu. Hotel si zde pochvalovali, ale museli se z měj odstěhovat

Článek

Dopoledne si hráči po nočním návratu z Herningu lehce přispali. Po obědě a následném odpočinku sbalili kufry a vyrazili do Aalborgu, kde nastoupí v sobotu proti Bělorusku k zápasu, jehož vítěz si zajistí jako poslední evropský tým účast na olympijských hrách v Londýně 2012. Jistotu už má pořádající země a také finalisté dánského šampionátu Španělsko se Švýcarskem.

Ve tvářích svěřenců trenéra Dovalila se zračilo i s odstupem hodin obrovské zklamání. A také únava po nevydařeném utkání. „Jsme sice mezi čtyřmi nejlepšími týmy Evropy, ale herně se nám nedaří. Všichni problémy vnímáme a moc nás trápí, jaký fotbal produkujeme,“ přiznal záložník Jan Morávek.

Hráči už dopoledne absolvovali rozbor souboje se švýcarským týmem a zděšeně přihlíželi vlastní neschopnosti. „Měli jsme nevynucenou ztrátu míče prakticky každé dvě minuty,“ káral hráče Jakub Dovalil, trenér českého týmu.

Nabrali směr Aalborg

Po obědě reprezentanti hledali klid na pokojích. Naposledy v Golf Hotelu Viborg, protože v půl páté odpoledne nasedli do autobusu a vydali se do Aalborgu. „Bylo nutné se přestěhovat. Je nemyslitelné, cestovat k pátečnímu tréninku na otočku a v sobotu k zápasu s výkopem v patnáct hodin, když cesta trvá devadesát minut. Potřebujeme klid na přípravu pro klíčový zápas o olympijské hry,“ vysvětloval Dovalil důvod stěhování z hotelu, jehož komfort si hráči nesmírně pochvalovali.

Marcel Gecov, Tomáš Vaclík a Lukáš Vácha (zleva) v hotelové hale u internetu.foto: pro PRÁVO – Jan Tauber

Nicméně z hotelu Hvide Hus v Aalborgu budou fotbalisté na tamním stadiónu autobusem za pět minut, a tak budou mít dostatek času na přípravu před sobotním duelem. „Hlavním důvodem přesunu byl začátek utkání v patnáct hodin. Museli bychom mít ve Viborgu oběd už v jedenáct hodin a opakované přesuny by hráče navíc zbytečně unavovaly. Takhle bude pátek klidný,“ líčil Ivo Sekerka, manažer týmu.

Nijak přitom netajil, že reprezentace nenajde v Aalborgu stejně kvalitní zázemí. „Jdeme do horšího hotelu,“ připustil Sekerka. Kapacity zařízení Hvide Hus zná z losu evropského šampionátu. Při odjezdu z Viborgu měla výprava co dělat, aby šestnáct přepravních beden s potřebným vybavením vtěsnala do autobusu a tří dodávek.

Ještě než hráči v novém hotelu ulehli na kutě, absolvovali po večeři první studium běloruských protivníků, které se pokusí v sobotu skolit a napravit si reputaci. Palce jim přitom budou držet i rodinní příslušníci, maximálně dva na každého z reprezentantů, jež dorazí na sever Evropy před utkáním leteckým speciálem, s nímž se mladí fotbalisté hned v sobotu večer vrátí do Prahy a definitivně jim skončí dlouhá sezóna.

Reklama