Hlavní obsah

Úleva po testech. Bál jsem se, líčí šikula z Karviné. S kamarádem dá i karty

Praha

Vyniká správnou fotbalovou drzostí, přímočarostí i rychlou kličkou. Tomáš Ostrák zaujal výkony v Karviné a při listopadovém debutu za reprezentační jedenadvacítku v Řecku oslovil i trenéra Krejčího. Šikovný záložník si vysloužil nominaci na EURO do Slovinska, kam po nervy drásajícím čekání na výsledky testů odletěl s celým mužstvem.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ostrák v dresu Karviné

Článek

Koronavirus vám sen o účasti nezhatil, vnímal jste po testech v těle silné chvění?

Ano, cítil jsem nervozitu. Spadl mi fakt kámen ze srdce. Bál jsem se, abych vir v sobě neměl, a i kluky třeba nenakazil. Jsem hrozně rád, že to dobře dopadlo a všichni jsme odletěli.

Čas na přípravu před startem šampionátu je extrémně krátký. Od trenérů jste vyfasovali písemnou přípravu na úvodní partii s Itálií. Co obsahovala?

Taktické pokyny, v jakém rozestavení hrají, jaká je jejich silná a slabá stránka. Ještě budeme mít čas společně si soupeře prohlédnout na videu. Přepnout z klubu během pár dnů nebude těžký, všichni se už moc těšíme!

Squadru azzuru jste na papíře studoval, co vás na hřišti čeká?

Mají výborný přechod do útoku, jsou disciplinovaní, dobře brání, což je jejich hlavní zbraň. Nečeká nás nic snadného, mají fakt velkou kvalitu.

Vzal jste si do Slovinska něco pro štěstí?

Ne, žádný talisman nemám, nic takového. (úsměv)

Co vám před cestou na reprezentační sraz říkala rodina?

Přáli hodně štěstí. Aby se nám všem dařilo, udělali jsme co nejlepší výsledek a postoupili ze skupiny. Fandit budou doma všichni. Nejen rodina, ale i kamarádi...

Foto: FAČR

Česká fotbalová reprezentace do 21 let před odletem na mistrovství Evropy hráčů do Slovinska.

S kým budete v Celje obývat hotelový pokoj?

S Michalem Fukalou z Liberce. Známe se z Frýdku-Místku a máme si co říct. Těšíme se.

Čím si během volna budete krátit dlouhou chvíli?

Máme nějaké hry, hlavně karty, které nás baví. Hrajeme prší, žolíky i na počítači nějaké hry, které ale nebudou úplně na pořadu dne. Hlavně se soustředíme na fotbal!

Reklama