Hlavní obsah

Německo - Dánsko 3:0Němci si proti Dánům zastříleli, Čechům to nenahrává

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Volland 1 : 0
48. Volland 2 : 0
53. Ginter 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

V druhém sobotním duelu pražské skupiny A na ME fotbalových jednadvacítek zvítězilo Německo nad Dánskem vysoko 3:0, což příliš nenahrává postupovým kalkulacím Čechů. Ti se v úterním utkání střenou právě s Nationalelf a do vyřazovacích bojů postoupí pouze v případě vítězství. Pokud v souběžně hraném zápase Srbové porazí Dánsko, stačí svěřencům Jakuba Dovalila i remíza.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán Německa Kevin Volland (vpravo) střílí gól brankáři Dánska Jensenovi.

Článek

Dvě branky vstřelil kapitán Německa Kevin Volland, třetí gól přidal Matthias Ginter. Největší favorit turnaje se po úvodní remíze 1:1 se Srbskem dočkal první výhry na mistrovství a se čtyřmi body vede skupinu A. Dánové mají na třetím místě tři body stejně jako český tým, na poslední příčce je s jedním bodem Srbsko.

"Hodně jsme se z utkání proti Srbsku poučili. Přistoupili jsme k tomu úplně jinak, mnohem rychleji jsme kombinovali a hráli jsme opravdu dobře. Proti Čechům musíme předvést stejný výkon," řekl nejlepší hráč zápasu Volland.

Němci v úvodním duelu proti Srbům předvedli nepřesvědčivý výkon, ale v sobotu už ukázali, proč jsou považováni za největšího favorita turnaje. Nejprve přežili po čtvrthodině velkou šanci, když Poulsen z úhlu sám před čerstvým vítězem Ligy mistrů gólmanem Barcelony Ter Stegenem minul, a pak už jasně režírovali průběh.

Vedoucího gólu se dočkali ve 32. minutě, kdy Can kolmicí vysunul Vollanda a ten sám před dánským brankářem nezaváhal. Ve 40. minutě Younes ve velké šanci minul, ale tři minuty po pauze už Němci slavili podruhé. Z přímého kopu se přesně k tyči trefil opět Volland.

Dánové nenavázali na výkon z druhého poločasu úvodního duelu s českým týmem, který vyhráli 2:1, a v 53. minutě inkasovali potřetí. Younes šajtlí zacentroval před branku a nabíhající obránce Ginter hlavou zamířil pod břevno. "Myslím, že výhra 3:0 je zasloužená. Hráči byli opravdu dobří. Když se rozjedou, je těžké je porazit," podotkl německý trenér Horst Hrubesch.

"Bohužel se nám nepovedlo navázat na první zápas proti českému týmu. Němci byli lepší a zaslouženě vyhráli. Ale nic nevzdáváme a v posledním utkání zabojujeme o postup," uvedl dánský trenér Jess Thorup.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let - skupina A:
Německo - Dánsko 3:0 (1:0)
Branky: 32. a 48. Volland, 53. Ginter. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Knudsen, Poulsen (oba Dánsko). Diváci: 13.268.
Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Schulz - Can (77. Geis), Kimmich - Bittencourt (80. Gnabry), Meyer, Younes - Volland (82. Klaus). Trenér: Hrubesch.
Dánsko: Busk - Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen - Jönsson (77. Nörgaard), Thomsen, L. V. Christensen - Poulsen (61. Bech), Brock-Madsen, Sisto (72. Fischer). Trenér: Thorup.

Reklama

Související témata: