Hlavní obsah

Lvíčata se sejdou u plátna, aby fandila Anglii. Sen o olympijském Riu stále žije!

Benice

Původně měla mladá česká fotbalová reprezentace do 21 let v plánu stěhování do Luhačovic už ve čtvrtečním dopoledni. Tedy samozřejmě za předpokladu, že si v dnešním večerním duelu moravské skupiny Angličané přece jen proklestí cestu do semifinále a v neděli by se tudíž hrál v Uherském Hradišti dodatečný zápas o účast na olympiádě. Představy se ovšem měnily za pochodu. „Pokud se bude o letenky do Brazílie skutečně hrát, pak by se lvíčata na Moravu přesunula až v pátek odpoledne,“ zvěstoval mluvčí mladé reprezentace Jaroslav Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kalas samozřejmě volna také využil, večer ale bude sedět s ostatními o plátna a sledovat zápas Angličanů.

Článek

Bylo na každém hráči Dovalilova výběru, jak překousne a zažene zklamání z úterní remízy s Německem, po níž zůstal postup do turnajového semifinále pro český výběr definitivně zarubaný.

„Po snídani jsme se byli s hráči proběhnout v okolí hotelu v Benicích, aby vyklusali únavu, pak jsem jim dal až do večera volno," potvrzoval trenér, že hned dopoledne zavelel k rozchodu. Všichni hráči toho pochopitelně využili, i kouč odjel za rodinou.

„Sejdeme se až večer v osm, kdy budeme společně sledovat střetnutí Anglie s Itálií. Samozřejmě že budeme držet palce Ostrovanům, protože jejich postup do semifinále by nám nabídl možnost hrát o účast v Brazílii se třetím celkem moravské skupiny," připomněl Dovalil, co je ve hře.

„Sedneme v hotelu před velké plátno a budeme fandit Angličanům. Já mám v jejich kádru tři známé. Jednoho kluka z Middlesbrough a dva z Chelsea. Nicméně jsem je nijak nehecoval. Sami věděli, že pokud nepostoupí, bude šampionát v jejich podání hodnocený jako neúspěšný," tvrdil legionář Tomáš Kalas.

Olympiáda jako náplast za absenci v semifinále ME?

Patří k borcům, kteří v případě následného úspěchu v barážovém duelu mohou s účastí v Riu kalkulovat. Olympijský turnaj se totiž týká hráčů narozených v roce 1993 a později. Pouze tři hráči mohou být starší. Tudíž mimo hru se octnou všichni brankáři kádru z mistrovství Evropy a ještě deset dalších fotbalistů včetně největších opor jako je Kadeřábek, Krejčí, Petrák či kapitán Brabec.

Dodatečný nedělní duel v Uherském Hradišti by se hrál proto, že plány na vytvoření společného mužstva Velké Británie ztroskotaly a samostatná anglická reprezentace na olympijském turnaji startovat nemůže. Vše je podmíněno tím, že se na malém EURO musí dostat Anglie mezi poslední čtyři týmy.

Postup jí zajistí výhra v dnešním večerním duelu nad Itálií, nebo dokonce i remíza za předpokladu, že v souběžně hraném střetnutí neporazí Švédové Portugalce.

„Olympiáda je motivací pro každého sportovce, tudíž by bylo super, kdybychom dostali šanci si ještě zahrát o start v Riu. Pro kluky i celý realizační tým by šlo o určitou náplast na absenci v semifinále," říkal trenér českého výběru Jakub Dovalil.

Pokud by se české reprezentaci dodatečný zápas o letenky na fotbalový turnaj v Brazílii nabídl, zůstane až do pátečního odpoledne v Praze.

„Bude tady normálně trénovat a do Luhačovic by se přesunula v pátek odpoledne. V sobotu by pak v Uherském hradišti absolvovala předzápasový trénink," informuje Jaroslav Kolář.

„Kdyby ale Angličané nepostoupili a ze zmiňovaného střetnutí by tudíž sešlo, dostanou hráči hned dnes večer rozchod. Bude záležet na nich, zda odjedou hned domů, nebo v Benicích ještě přespí."

Reklama