Hlavní obsah

Ronaldo popřel, že po MS skončí s reprezentací

SPLIT (Chorvatsko)

Brazilský fotbalista Ronaldo rozhodně popřel zprávy o tom, že chce příští rok po mistrovství světa ukončit reprezentační kariéru. Hvězdný útočník Realu Madrid před středečním přípravným zápasem s Chorvatskem ve Splitu řekl, že jeho slova byla chybně vyložena.

Foto: ČTK/AP

Brazilec Ronaldo

Článek

"Byl jsem špatně interpretován a ta zpráva pak oběhla celý svět. Dokud mě ale bude bavit oblékat zelenožlutý dres, budu hrát. Ještě mohu národnímu týmu hodně dát," řekl Ronaldo.

V reprezentaci si kanonýr plánuje dlouhou budoucnost. "Nevidím žádný problém, i v třiatřiceti mohu být ještě na mistrovství světa 2010 při tom," řekl sebevědomě. "Teď ale myslím jen na šampionát v příštím roce. Na něm chci být králem střelců a získat potřetí titul," dodal devětadvacetiletý Ronaldo, který vládl kanonýrům při brazilském triumfu na MS před třemi roky.

V červenci média přinesla zprávu o tom, že Ronaldo hodlá s reprezentací skončit. Během turné Realu po Spojených státech prý Brazilec prohlásil: "Bude to můj čtvrtý šampionát, pak bude čas dát příležitost mladším."

Reklama

Související témata: