Hlavní obsah

Fotbalisté USA přišli před MS o dalšího obránce

CLEVELAND

První soupeři českých fotbalistů Američané přišli dva týdny před mistrovstvím světa o druhého obránce. Poraněné koleno vyřadilo z týmu po zkušeném Frankiem Hejdukovi také šestadvacetiletého Coryho Gibbse, jemuž koleno oteklo po úterním přípravném utkání s Marokem. Následné vyšetření podle agentury AP ukázalo, že musí pauzírovat minimálně několik týdnů.

Foto: www.feyenoord.nl

Americký fotbalista Cory Gibbs v dresu nizozemského Feyenoordu.

Článek

České a americké fotbalisty čeká úvodní zápas 12. června v Gelsenkirchenu. Trenér Arena oznámil nominaci na šampionát jako první, ale už v ní musel udělat druhou změnu. Hejduka vyřadil přetržený zkřížený vaz, Gibbsovi se vrátily problémy s chrupavkou. Proti Maroku přitom levý krajní obránce odehrál celý zápas, ale přes noc mu pravé koleno oteklo. Lékaři přesnou příčinu neznají. Místo něj trenér Bruce Arena povolal Gregga Berhaltera.

Stejné potíže měl Gibbs už loni v květnu, tehdy s kolenem marodil tři čtvrtě roku. "Cory se moc těšil na svůj první světový šampionát, bude nám chybět. Gregg má zase více zkušeností a pojede na druhé mistrovství, věřím, že bude pro náš tým přínosem," řekl novinářům trenér Arena. Berhalterův příjezd očekává ještě dnes v Clevelandu před přípravným zápasem s Venezuelou.

Gibbs strávil většinu kariéry v Evropě a nedávno podepsal smlouvu o přestupu z nizozemského Feyenoordu do Charltonu. Berhalter, který v reprezentaci odehrál 45 zápasů, což je více než jednou tolik co Gibbs, odpočíval po úspěšné sezóně v druholigové Chotěbuzi na Floridě.

Reklama

Související témata: