Hlavní obsah

Bělorusové porazili v přípravě Anglii, Owen se vrátil

READING

Útočník Michael Owen se dva týdny před startem fotbalového mistrovství světa vrátil na trávník. Anglický reprezentant odehrál hodinu v přípravném zápase proti Bělorusku, který domácí tým složený především z náhradníků prohrál v Readingu 1:2. Kanonýr Newcastlu nehrál od začátku roku kvůli zlomenině malíčku a poranění nártu.

Článek

Utkání pro Angličany začalo slibně, když je v 35. minutě dostal Jermaine Jenas do vedení. Pět minut po přestávce však přišla černá chvíle třetího brankáře týmu Roberta Greena, který si při pokusu o výkop vážně poranil tříslo. Míč navíc skončil u nohou běloruského útočníka Vitalije Kutuzova, jenž ho k nevoli diváků dopravil do prázdné branky, před níž ležel bezmocný Green.

Ten pak opustil trávník na nosítkách a na účast na mistrovství světa musí nejspíš zapomenout. "Podstoupí ještě další vyšetření, ale ta jenom potvrdí, že je mimo hru. Je to vážné zranění třísel," řekl po zápase trenér anglické reprezentace Sven-Göran Eriksson. Do branky se v Readingu postavil Scott Carson z Liverpoolu, jenž bude pravděpodobně povýšen z funkce náhradníka na plnohodnotného člena výběru pro MS.

Hosté pak hráli od 73. minuty v deseti, přesto dokázali vstřelil vítěznou branku. Úspěch proti anglickým náhradníkům, mezi nimiž se objevil i sedmnáctiletý útočník Theo Walcott, jim v 81. minutě zajistil Sergej Kornilenko.

Anglie - Bělorusko 1:2 (1:0)
Branky: 35. Jenas - 50. Kutuzov, 81. Kornilenko.

Reklama

Související témata: