Hlavní obsah

Brückner: Můj jediný požadavek nesplnili

WESTERBURG

Nespokojený byl při první návštěvě tréninkového centra ve Westerburgu trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner. Ve středu jej rozezlilo, že za brankami nejsou vysoké sítě na zachytávání míčů. "Ujišťovali nás, že bude vše hotové. Byl to můj jediný požadavek," byl zklamaný Brückner. Do zahájení tréninku ale zástupci reprezentace nedostatek odstranili a za jednou brankou byla provizorní síťovina.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Při prohlídce tréninkového hřiště jste se netvářil příliš nadšeně, proč?

Očekávali jsme, že za brankami budou vysoké sítě na zachytávání míčů. Byli jsme ujištění, že to v březnu bude hotové. Od listopadu to byl můj jediný požadavek a nebyl splněn. A to jsem byl asi šestsetdvacekrát ujištěný, že to bude připravené.

Jak jste jinak spokojený s atmosférou a přivítáním?

Je adekvátní události, která nás čeká. Tohoto velkého svátku, světového festivalu. Na každém kroku tomu atmosféra odpovídá.

Jak vypadá zdravotní stav mužstva. V posledních dnech měli problémy Galásek s Rosickým a hlavně Baroš.

Rosický i Galásek jsou už v pořádku a od včerejška s námi trénují. Baroš je zatím mimo tréninkovou zátěž. Jeho léčbu nedokážu odhadnout, ale doktoři jsou opět optimisty. Co se tedy týká zápasu proti USA.

Takže pro vás nebude problém sestavit zahajovací jedenáctku pro zápas s USA?

Naší základní sestavu už před měsícem postavil každý deník, i nesportovní. I experti a znají ji i naši soupeři. Takže není těžké udělat sestavu, i s ohledem na Barošovo zranění.

Kdy začne příprava na zápas s USA a kolikrát ho ještě uvidíte na videu?

Příprava na Spojené státy začala už první den srazu. S videem pracujeme každý den, hráči už jednou soupeře viděli. Jednou nebo dvakrát hráčům ještě nějaké specifické věci ukážeme.

Jaké činnosti je ještě potřeba doladit?

Je toho mnoho. Musíme hráče i tým vyladit do top stavu. Nějaké taktické věci, něco z kultury pohybu. Musíme taky ještě nacvičit tři nebo čtyři taktické věci. Je toho ještě hodně.

Co bude náplní nejbližších tréninků?

Dnes a zítra to bude herní a finální část útočné fáze. Opakování jistých návyků hráčů na jednotlivých postech. Budeme opakovat stereotypy - dynamický, psychický, technický.

Těšíte se na start šampionátu? Máte obavy z možného neúspěchu?

Samozřejmě se těším. Obavy to nejsou, ty jsem nikdy neměl. Spíše je to pocit odpovědnosti, ten jsem měl vždycky.

Reklama