Hlavní obsah

Ghana nás prověří víc než Američané, myslí si Brückner

KOLÍN NAD RÝNEM

Česká fotbalová reprezentace se chystá na sobotní druhé vystoupení na mistrovství světa, ve kterém změří síly s Ghanou. Přestože mají Češi po úvodních zápasech skupiny na rozdíl od soupeře tři body, měl trenér Brückner na oficiální tiskové konferenci prachmizernou náladu. "To je interní věc týmu," odpovídal většinou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Když německý novinář zopakoval dotaz na zdravotní stav Milana Baroše, Karel Brückner se jen vyčítavě otočil na vedoucího výpravy Jaroslava Dudla, který otázky překládal. "Přeci jsme se na něčem dohodli. Odpověděl jsem už při první otázce - to je interní věc týmu."

Brückner se snažil novináře přesvědčit, že nemá špatnou náladu. Na přímý dotaz, zda jej něco naštvalo, dokonce odpověděl. "To se vám jenom zdá." Ale atmosféra byla překvapivě nepříjemná, jakoby český tým neměl v kapse tři body z úvodního utkání proti USA.

Navíc brankář Petr Čech, který zastupoval tým, na česky kladené otázky novinářů odpovídal anglicky. Pravděpodobně chtěl předvést, že se za dva roky v londýnské Chelsea naučil dobře anglicky... "Pořadatelé nás poprosili, abychom tiskovku co nejvíce urychlili. Proto některé otázky nebyly překládány," vysvětlil po tiskové konferenci mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Nad stížnostmi zástupců televizí a rádií jen kroutil rameny...

Ghana nebezpečnější než Američané

Přesto trenér Brückner několik slov na adresu sobotního soupeře Česka utrousil. "Bude to stejně obtížný nebo ještě těžší zápas než proti Americe. Ghana hraje ještě víc s míčem, je nebezpečnější v postupném útoku. Má tři vynikající záložníky, ale i ostatní jsou výborní. Počítám, že nás prověří víc než Američané," chválil afrického soupeře Brückner.

Čeští fotbalisté se v předchozích dnech nechali slyšet, že by Ghana nemusela být na technické výši jako evropské celky. "S tím nesouhlasím. Ghana má za sebou tolik úspěchů na africkém kontinentu a těžko se na mistrovství může dostat celek, který by nezvládal taktickou stránku," uvedl český kouč. Přestože o sestavě Karel Brückner jako tradičně nemluvil, očekává se, že na hrotu bude znovu jen jeden útočník. Jen zraněného Jana Kollera vystřídá Vratislav Lokvenc.

Utkání proti Ghaně odehraje česká fotbalová reprezentace v sobotu v Kolíně, výkop je v 18:00. Řídit jej bude trojice argentinských rozhodčích v čele s Horáciem Elizondem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články