Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Argentina vs.Mexiko

LIPSKO

Trenéra mexických fotbalistů Ricarda Lavolpeho čeká v osmifinále mistrovství světa boj proti krajanům. Sám v minulosti hájil branku Argentiny a dokonce má doma zlatou medaili z mistrovství světa z roku 1978. Ale žádný sentiment od něj Argentinci v sobotu večer v Lipsku očekávat nemohou. Lavolpe se chystá svou vlast zarmoutit.

Článek

"Cítím se být Mexičanem," vzkázal soupeři a vlastním fanouškům, jichž po Německu v těchto dnech kočují desetitisíce, slíbil, že při trénincích zapracuje na střelbě. Koncovka je asi největší slabinou jeho týmu, Mexičané vstřelili jen čtyři góly, zatímco jejich sobotní soupeř dvojnásobek.

Na Argentinu si však věří. "Poslední zápasy s nimi byly vždycky velmi vyrovnané," prohlásil kapitán Rafael Márquez. Měl na mysli hlavně loňský duel na Poháru FIFA v Německu, který skončil remízou a Mexičané prohráli až v penaltovém rozstřelu.

Do jejich útoku se vrátí Borgetti z anglického Boltonu, který už doléčil zraněný stehenní sval. Hrát naopak nemůže vyloučený záložník Peréz, jehož místo v sestavě zaujme rodilý Brazilec Zinha.

Argentinci nechali proti Nizozemsku několik hráčů odpočinout, ale teď se trenér José Pekerman zřejmě vrátí k původní jedenáctce. To znamená, že v útoku nebudou Messi s Tevezem, ale pro diváky méně atraktivní, zato efektivnější Saviola s Crespem. Ke zraněnému záložníkovi Gonzálezovi přibyl na marodku pravý obránce Burdisso, jehož nahradí Coloccini.

Argentina je velkým favoritem, ale trenér Pekerman ví, že to v sobotu nebude snadná záležitost. "Mexičané to s míčem umějí a při střelbě jsou hodně bezpeční," řekl argentinský kouč. Stoper Ayala dodal, že nesmějí nechat soupeře rozehrát, protože pak je těžko k zastavení.

Reklama

Související témata: