Hlavní obsah

Van Nistelrooij odchod z reprezentace neplánuje

ROTTERDAM

Nizozemský fotbalový útočník Ruud van Nistelrooij podle svých slov rozhodně neplánuje ukončit reprezentační kariéru, přestože během mistrovství musel snášet kritiku nejen ze strany tisku, ale také od trenéra Marka van Bastena. "Jsem hrdý Nizozemec a nikdy z národního týmu neodejdu," cituje Van Nistelrooije server skysports.com.

Článek

Devětadvacetiletý kanonýr sice přispěl gólem k důležité výhře 2:1 nad Pobřežím slonoviny v základní skupině, ale jinak byl především terčem kritiky. V osmifinále proti Portugalsku ho trenér Van Basten dokonce vůbec neposlal do hry a Nizozemci po prohře 0:1 z turnaje vypadli.

"Bolí to být mimo, když chcete pomoci svému týmu," uvedl Van Nistelrooij. Van Basten se rozhodl začít utkání s Dirkem Kuijtem na hrotu a pak na hřiště poslal podpořit útok Rafaela van der Vaarta a Jana Vennegoora of Hesselinka. "Úplně jsem s trenérem nesouhlasil, ale jeho rozhodnutí jsem respektoval," prohlásil autor 28 reprezentačních branek.

Podobnou situaci Nistelrooij zažil v průběhu sezony také v Manchesteru United, kde se nepohodl s trenérem Alexem Fergusonem, který ho rovněž nestavěl do základní sestavy. Proto média spekulovala, že Nistelrooij bude chtít změnit své působiště. Největšími zájemci o jeho služby jsou prý Bayern Mnichov a AC Milán.

Sám hráč však prohlásil, že by klidně zůstal na Old Trafford i v příští sezóně. "Co se stane, stane se. Musím zhodnotit, co je pro mě nejlepší. Musíme se s klubem sejít a projednat to. Ale pokud se nic nestane, budu v United i v příští sezoně," uvedl Van Nistelrooij, který za klub nastřílel už 150 branek.

Reklama

Související témata: