Hlavní obsah

Němci vyšli z bitky s Argentinou zatím bez trestů

BERLÍN

Pro německé fotbalisty nebude mít zřejmě hromadná potyčka po pátečním čtvrtfinálovém zápasu s Argentinou na mistrovství světa žádnou disciplinární dohru. V neděli to oznámili zástupci mezinárodní federace FIFA s tím, že ještě přezkoumají, zda se něčím neprovinili němečtí funkcionáři.

Článek

Zástupci italské reprezentace ovšem před úterním vzájemným zápasem v semifinále požadují trest pro Torstena Fringse. Toho zachytily televizní záběry, na které upozornil list La Repubblica, jak udeřil Argentince Julia Cruze. Představitelé FIFA si dnes večer záznam vyžádali a disciplinární komise jej znovu prostuduje.

S trestem musí počítat argentinský fotbalista Maxi Rodriguez. "Napadl německého hráče Bastiana Schweinsteigera," řekl mluvčí FIFA Markus Siegler. Postihu neujde ani jeho kolega Leandro Cufre, jenž dostal po zápase od slovenského sudího Ľuboše Micheža červenou kartu za to, že kopal do německého obránce Pera Mertesackera.

Poté, co Německo zvítězilo na penalty 4:2, se k sobě obě mužstva včetně realizačních týmů vrhla a v mlýnici si vyměňovala kopance, údery a nadávky. Emoce propukly naplno podle všeho ve chvíli, kdy Tim Borowski po své proměněné penaltě směrem k soupeřům cosi gestikuloval.

Do potyčky se na trávníku berlínského Olympijského stadionu zapojil i manažer německého týmu Oliver Bierhoff. "V zásadě je hřiště jen pro fotbalisty, máme ale pochopení, když na něj přijdou oslavovat a poblahopřát i funkcionáři," řekl Siegler, podle něhož nyní disciplinární komise zváží, zda v tomto případě nedošlo k překročení určité hranice.

Reklama

Související témata: