Hlavní obsah

VIDEO: Zázračný Robinho oslavil návrat do Brazílie nádhernou patičkou

SAO PAULO

Skutečně parádně oslavil návrat na brazilskou fotbalovou scénu zázračný Robinho. Hvězda madridského Realu se po přestupu do Manchesteru City neprosadila, po příchodu trenéra Manciniho na lavičku Citizens přestala pravidelně nastupovat, takže si vytrucovala návrat domů do Santosu, aby nepřišla o místo v reprezentaci a účast na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Hned v prvním ligovém utkání v dresu Santosu dokázala, že stále umí...

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Robinho v dresu Santosu se raduje z parádní branky.

Článek

Vrátil se ve velkolepém stylu, na stadión Santosu přiletěl helikoptérou v doprovodu fotbalového krále Pelého, vítaly ho tisíce nadšených fanoušků. Jenže pak trenér Santosu Dorival zjistil, že Robinho má po návratu z Manchesteru City nadváhu a chybí mu kondice. Proto ho k prvnímu mistrovskému utkání regionálního fotbalového šampionátu se Sao Paulem poslal na hřiště až v 57. minutě.

Byl to však mistrovský tah, protože Robinho utkání nádherným gólem rozhodl. Pět minut před koncem založil rychlý protiútok, vyměnil si míč s osmnáctiletým Neymarem považovaným za největší talent brazilského fotbalu a efektní patičkou ze vzduchu překonal brankáře domácího týmu.

„Spousta fanoušků bude debatovat o tom, zda jsem chtěl míč opravdu takto trefit, ale přísahám, že to byl jediný možný způsob, jak v této situaci skórovat,“ popisoval parádní trefu Robinho, jenž přišel do Santosu na půlroční hostování. Hlavně proto, aby byl reprezentačnímu trenérovi Dungovi na očích a dostal se do národního týmu kanárků pro světový šampionát.

„Ještě mám co dohánět, abych dokázal držet krok s mladými, ale budu lepší. Teď jsem hlavně rád, že jsme vyhráli,“ přiznával Robinho, z něhož jsou brazilští fanoušci u vytržení.

„Hned v prvním utkání ukázal své schopnosti, které z něho udělaly nejdražšího hráče v historii anglického fotbalu,“ připomněl asistent Santosu Edinho, že Robinho přestoupil do Manchesteru City v létě roku 2008 za tehdy rekordních 32,5 miliónu liber.

Reklama