Hlavní obsah

Na MS pojedu a vyhrajeme, věří opomíjený Ronaldinho

MILÁN

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho věří, že si zahraje na světovém šampionátu v Jihoafrické republice, i když v brazilské reprezentaci nedostal už rok příležitost. Trenér Carlos Dunga dává přednost jiným hráčům, i když se třicetiletý záložník po předchozím dlouhém trápení v této sezóně představuje v AC Milán v dobrém světle.

Článek

"V poslední době jsem měl s národním týmem problémy, ale nebyla to moje vina. Nedokážu si představit mistrovství světa bez Ronaldinha. Na šampionát pojedu a vyhrajeme," prohlásil Ronaldinho pro brazilský magazín Chi.

Držitel Zlatého míče za rok 2005 hrál za brazilskou reprezentaci naposledy loni v dubnu v kvalifikaci mistrovství světa proti Peru. Od té doby na svůj 89. reprezentační zápas čeká.

"Připadá mi to jako něco nemožného, že bych na šampionátu nehrál. To mi přijde hrozné," uvedl mistr světa z roku 2002. Od Ronaldinha se čekalo, že dovede Brazílii k dalšímu titulu na minulém šampionátu v Německu, kde však tým pětinásobných mistrů světa vypadl ve čtvrtfinále s Francií.

I když v Miláně podává dobré výkony, pozvánku do reprezentace nedostal. Kouč Dunga totiž sází spíš na týmové pojetí než individuality. "Velká jména už nejsou to hlavní," tvrdí opakovaně trenér, kterému nedávno doporučil nominaci Ronaldinha na šampionát i legendární Pelé.

Reklama

Související témata: