Hlavní obsah

Válka kamerunských lvů: Eto’o se zlobil na Millu

PRAHA

V táboře kamerunských lvů vypukla před mistrovstvím světa slovní válka. A mohla mít velkou oběť. Kapitán Samuel Eto’o zvažoval, že se vzdá účasti na fotbalovém šampionátu. Těžce nesl kritiku slavného krajana Rogera Milly. Podle něj hraje útočník Interu Milán dobře jen za klub, nikoli za reprezentaci.

Foto: Finbarr O´Reilly, Reuters

Fotbalisté Kamerunu Mohamadou Idrissou a Samuel Eto´o se radují z branky.

Článek

„Ptám se sám sebe, zda mi stojí za to na mistrovství hrát,“ reagoval Eto’o. Trojnásobný nejlepší hráč Afriky nastřílel v 94 zápasech za Kamerun 44 branek, dovedl tým ke dvěma triumfům na africkém mistrovství, kde je s 18 góly rekordmanem.

Milla čtyřmi góly táhl Kamerun světovým šampionátem v roce 1990. „Co udělal pro tým on? Vždyť nevyhrál mistrovství, byl jen ve čtvrtfinále. A jaký přitom měl tým,“ vyčítal Millovi na dálku kanonýr Interu, s nímž v této sezóně slavil zisk tří trofejí včetně vítězství v Lize mistrů.

Přidá úspěch na MS? „Ještě mám pár dní na rozmyšlenou a uvidím, zda je má účast nezbytná, protože tohle nemám ve své kariéře zapotřebí,“ uvedl. V konečné nominaci ale jeho jméno nakonec nechybělo.

Reklama

Související témata: