Hlavní obsah

Přejedeme vás, vzkázal Bendtner parťákovi Van Persiemu

PRAHA

Velkým soubojem dvou hvězd Arsenalu by měl být pondělní duel skupiny E mezi Nizozemskem a Dánskem. Jedním z ofenzivních es nizozemského celku bude Robin Van Persie, Dánové budou spoléhat na Nicklase Bendtnera.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Robin van Persie (vlevo) a Rafael van der Vaart se těší na útočný koncert, který nizozemské hvězdy v Africe slibují.

Článek

„Nicklas je vynikající hrotový útočník, musíme si ho pohlídat. V blízkosti naší branky nesmí dostat žádný prostor,“ varoval před klubovým spoluhráčem Robin Van Persie. „Robin pracuje na velkém prostoru. Je vynikající technik s geniální přihrávkou. Vím, o čem mluvím, sám z nich těžím. Dokáže nebezpečně vystřelit i z dálky. Nizozemsko má tým nabitý hráči, kteří pálí ze všech pozic a vzdáleností. Bude těžké je uhlídat, ale my jsme bojovníci, zápas zvládneme. Oni nemají rádi tvrdou hru,“ vzkázal Nicklas Bendtner.

Dánský kouč Morten Olsen má velké starosti. Právě Bendtner není zcela v pořádku, podobně jako druhý hrotový hráč Sörensen. Problémy má i bek Kjaer.

„Bez obou útočníků bychom to měli velmi těžké. Potřebujeme vpředu hráče, kteří udrží na uzdě nizozemské obránce, aby nemohli tolik podporovat ofenzívu. Jen bránit by bylo sebevraždou. V tomto utkání můžeme uspět jen tehdy, když všichni hráči podají výkon na hranici maxima. Věřím, že ti tři budou k dispozici,“ přál si Morten Olsen, který jako hráč zažil slavnou éru dánského „dynamitu“ z 80. let, ale při vítězném EURO 1992 už v týmu nebyl.

Jeho protějšek Bert Van Marwijk se zřejmě bude muset vypořádat s absencí Arjena Robbena. „Mám za něj připravenu náhradu,“ krotí paniku kouč Nizozemska. Tou náhradou by měl být Rafael Van der Vaart, který by jinak zřejmě zůstal mezi náhradníky.

Marwijk má totiž přetlak ofenzivních hráčů a navíc dirigentskou taktovku svěřil Wesleymu Sneijderovi. Na levé straně obrany se objeví pětatřicetiletý Giovanni Van Bronckhorst, který je na třetím mistrovství světa. Duel s Dánskem by měl být jeho 99. zápasem v reprezentačním dresu.

Reklama