Hlavní obsah

Rada už korektury dělat nebude, mrazení v zádech však cítí

PRAHA

Nejprve asistoval u podpisu smlouvy mezi Českou spořitelnou a fotbalovým svazem, která přinese do strahovské pokladny desítky miliónů korun jak pro reprezentaci, tak i pro mládež, pak už ale byl reprezentační trenér Petr Rada myšlenkami zase u středeční kvalifikace se Severními Iry. „Ulevilo se mi, že i Ujfaluši bude v pořádku,“ přiznal Rada pro Sport.cz před úterní cestou do Belfastu.

Článek

Fotbalová reprezentace se dává postupně do pořádku. Žádné velké zdravotní problémy ji sice během předchozích šesti dnů nesužovaly, ale přesto... Svěrkoš se vrátil předčasně domů, Jankulovski s Ujfalušim netrénovali, náhradní gólman Zítka musel také vysadit.

Všichni hráči už jsou v pořádku

„Všechno už je v pořádku, i když poslední slovo budou mít samozřejmě doktoři,“ ulevilo se před pondělním podvečerním tréninkem na Strahově trenérovi Petru Radovi. „Jankulovski začal s tréninkem už v neděli, Ujfaluši se k němu přidal o den později, Fenin se vrátil z kvalifikace jedenadvacítek v pořádku a i Zítka už se dal dohromady,“ pochvaloval si panující konstelaci kouč, i když i jemu je jasné, že kolem Ujfalušiho jistá nejistota panuje.

„Žádné potíže necítí, takže věřím, že proti Severním Irům nastoupí. Ale kdyby se přece jen problémy objevily, do nějakého rizika v žádném případě nepůjdeme,“ naznačil Rada, že i na případnou absenci španělského legionáře je nachystán.

„Nikoli ale tím, že bychom povolávali náhradníka. Prostě změníme obranné uskupení,“ vysvětloval.

Dopoledne u videa, odpoledne na Strahově

Na Severní Iry se česká reprezentace chystala nejen odpoledne na strahovském trávníku, ale už před obědem u videa. Hlavní slovo měl Radův asistent Jaroslav Šilhavý, který byl středečního kvalifikačního protivníka obhlédnout v sobotu v Bratislavě v duelu se Slováky. „Mančaftu jsme důkladně představili jednotlivé protivníkovy hráče,“ glosoval pro Sport.cz Šilhavý svou přednášku. „Další informace pochopitelně náš tým ještě dostane. Poznatků máme dost a dost, neboť jsme při analýze hry ostrovanů vycházeli především z jejich předchozích domácích zápasů proti Švédům, Dánům a Španělům,“ prozrazoval.

„Máme ještě dva dny na to, abychom náš tým na středeční vstup do kvalifikace u videa a nachystaných sestřihů připravili,“ potvrzoval i Šilhavého šéf Petr Rada, přičemž se svěřoval: „Už abychom byli v Belfastu. Čím víc se zápas blíží, tím větší mrazení v zádech cítím!“

Reklama