Hlavní obsah

Rakouští reprezentanti kritizovali svazové funkcionáře

VÍDEŇ

Poměry v rakouské reprezentaci už kritizují i samotní hráči. Kanonýr Marc Janko se dva týdny po blamáží na Faerských ostrovech a se Srbskem obul do reprezentačního managementu, který označil za diletantský. Vzápětí jej navíc podpořil i kapitán národního týmu Andreas Ivanschitz, zatímco svazové vedení jen požádalo o shovívavost.

Článek

"Nechápu to. Nejdřív museli odletět sponzoři a svazoví funkcionáři, zatímco my tam zůstali trčet. Nikoho nezajímalo, že za dva dny hrajeme extrémně důležitý zápas se Srbskem," prohlásil v úterý Janko, který ani po dvou týdnech nemůže zapomenout na pětihodinové čekání na letišti. Mužstvo totiž mělo odletět už o půlnoci, jenže místo toho správa letiště kvůli silným nárazům větru zastavila na pět hodin provoz. První letoun se sponzory přitom bez potíží odletěl.

Za bezmála dvoumetrového kanonýra se vzápětí postavil i kapitán Ivanschitz. "Co se organizace týče, byla celá naše cesta jedna velká kuriozita. A přitom to asi šlo udělat úplně jinak, takže v tomhle stojím plně za Jankem," prohlásil Ivanschitz, který si všiml faktu, že Rakušané po opožděném návratu museli odříct jeden tréninkový den. "Ale to naši prohru neomlouvá," řekl o domácí porážce 1:3 Ivanschitz.

Kritika hráčů přitom nemíří na kouče Brücknera, ale na svazové funkcionáře. Terčem kritiky se stal především viceprezident svazu Leo Windtner, který chtěl reprezentantům po neúspěších krátit odměny. "Nechápu to. Čeho tím chtěl dosáhnout? Po výhře nad Francií jsme taky nechtěli dvojnásobné prémie," zlobil se Ivanschitz, který vzápětí doporučil vedení, aby se staralo raději o své přehmaty.

Za Brücknerem hráči stojí

Zato za koučem Brücknerem prý hráči stojí. "Na začátku jsme se trochu potýkali s jazykovou bariérou, ale už se snaží s námi mluvit německy," odpověděl Ivanschitz na dotaz, zda byly s Brücknerem nějaké potíže.

Ještě během úterního odpoledne se ozvali i dotčení funkcionáři. A argumentovali velmi podobně, hráčům totiž doporučili, aby se místo kritiky soustředili na vlastní výkony. "Takový negativismus nikam nevede," komentoval situaci v tiskovém prohlášení rakouský svaz a vzápětí přidal i několik komentářů samotného Brücknera. "Víc než týden po zápase s Faeřany a Srby nemá cenu diskutovat, co všechno v nich mohlo vést k neúspěchu. Je jedno, jestli to mohl být nepovedený let nebo flám na diskotéce," citoval českého kouče svaz.

Reklama

Související témata: