Hlavní obsah

Za Bednářem jsem vyrazil inkognito schválně, prozradil trenér Rada

Jen na otočku a navíc inkognito se vydal trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada v sobotu za La Manche. Důvod byl jediný - před nominací na další díl kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010 proti San Marinu chtěl na vlastní oči vidět útočníka West Bromwich Albion Romana Bednáře. „V duelu s Blackburnem potvrdil, že je typickým hrotovým hráčem,“ hlásil po návratu Petr Rada pro Sport.cz.

Článek

Takže čas konečně dozrál, o Bednářovi jste začal uvažovat a jeho účinkování na scéně Premier League začal sledovat...

Já ho sleduji již delší dobu. Viděl jsem dva předchozí zápasy, v nichž střídal, a proto Bednář v širším kádru české reprezentace figuruje.

Proč jste se vydal právě na domácí zápas West Bromwich s Blackburnem?

Měl jsem tušení, že po dvou předchozích prohrách vsadí trenér West Bromwiche Tony Mowbray tentokrát na hru se dvěma útočníky a byl jsem zvědavý, jak si bude Bednář počínat.

Předpoklad to byl správný, neboť West Bromwich se dvěma útočníky skutečně nastoupil. Jak se vám v této konstelaci hra Bednáře zamlouvala?

V první půli, kterou ovlivnilo vyloučení  McCarthyho po druhé žluté kartě, hrál hodně zleva, moc míčů nedostával a do hry se příliš nezapojoval. Dost možná i proto, že jeho spoluhráč na hrotu útoku Miller se hodně stahoval dozadu. Po změně stran šel Bednářův výkon nahoru, protože se začal pohybovat na hranici ofsajdu a prokázal, že je typickým hrotovým útočníkem. Nebezpečným, nepříjemným, schopným se dostat  do koncovky a prosadit se. Nejenže dal vyrovnávací gól, ale už předtím se prodral do šance, kterou nevyužil.

Takže o nominaci na kvalifikační utkání v San Marinu si řekl?

Jsem rád, že jsem ho viděl na vlastní oči a pochopitelně ho budu sledovat dál. Ještě alespoň jednou bych se na něho rád jel podívat.

Zase inkognito?

Naše utajená cesta měla logický důvod - nechtěli jsme Bednáře znervózňovat, šlo nám o to uchránit ho tlaku, že jsme se přijeli speciálně na něho podívat.

Jak se vám vůbec utkání West Bromwiche s Blackburnem, jenž skončilo dělbou bodů, vůbec zamlouvalo?

Zajímavé, laciným vedoucím gólem Blackburnu ovlivněné, vyloučením McCarthyho rovněž. West Bromwich po změně stran skóre otočil, ale nakonec výhru neudržel, protože v obraně dost hoří. Blackburnu se podařilo i v deseti vyrovnat a měl dokonce i šance, aby si odvezl tři body. Atmosféra na stadiónu byla samozřejmě perfektní, ale třeba nedělní večerní duel naší ligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví nabídl fotbal rozhodně kvalitnější.

Mimochodem - kdy oznámíte konečnou nominaci na duel v San Marinu?

Až příští středu. Počkám ještě na jedno ligové kolo a zápasy evropských pohárů.

Bude v ní nějaké překvapení? Objeví se v reprezentaci nové tváře? Dáte tentokrát šanci Bednářovi nebo mladému slávistickému kanonýrovi Necidovi?

Jména si nechám zatím pro sebe. Mám ještě týden, abych dal nominaci dohromady.

Reklama