Hlavní obsah

Zápas s Polskem bude rozhodovat Dán Larsen

PRAHA

Dánský rozhodčí Bo Claus Larsen bude rozhodovat kvalifikační duel českých fotbalistů proti Polsku, který se bude hrát v sobotu 10. října v pražské Generali Areně. Nasazení rozhodčích oznámila komise rozhodčích UEFA.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pro zkušeného sudího, který oslaví dva týdny po zápase 44. narozeniny, to nebude první setkání s českých fotbalem. Dosud řídil již čtyři duely národního týmu a klubových zástupců v evropských pohárech a Češi nikdy neodešli poraženi.

Dobré vzpomínky na něj má národní tým, kterému rozhodoval před čtyřmi lety kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa proti Finsku, v němž svěřenci Karla Brücknera porazili v Teplicích 4:3 Finsko. Byl také u výhry Slavie 2:1 nad Ajaxem, která červenobílým přinesla postup do Ligy mistrů. Řídil také dva duely sparťanů v Lize mistrů: před šesti lety bezbrankovou remízu na hřišti Chelsea a o dva roky později domácí remízu 1:1 s Ajaxem.

O zkušenostech muže, jehož civilní profesí je celní manažer, svědčí i to, že má na kontě již 80 utkání na mezinárodní úrovni, patří do skupiny Elite nejlepších sudí v rámci UEFA a je na seznamu 54 kandidátů, z nichž bude FIFA vybírat rozhodčí pro závěrečný turnaj MS v Jihoafrické republice.

Jeho asistenty v Praze budou krajané Henrik Sonderby a Anders Norrestrand.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.