Hlavní obsah

Nemůžeme vyhrát, zní z Polska před duelem s Čechy

VARŠAVA

Do kvalifikačního fotbalového zápasu Polska s Českou republikou o postup na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice zbývá několik hodin, ale bojovný duch polských fanoušků slábne. Nedávné jmenování Stefana Majewského polským trenérem je podle fandů sebevražda a Poláci nemají na pražském trávníku šanci, napsala v pátek na svém webu televizní stanice TVN24. Polská reprezentace naděje ale neztrácí.

Článek

Ve vítězství Polska ještě v pátek odpoledne podle internetové ankety televize věřilo jen 21 procent fanoušků, naopak 73 procent nepochybovalo o českém triumfu. Zbytek očekává remízu.

Fanoušci také nejsou spokojeni s Majewského výběrem kádru. "Kdo je to ten (Mariusz) Pawelec?," ptají se podle TVN24 příznivci polského týmu na obránce vratislavského Slasku, kterého do sestavy povolal právě Majewski.

Už více než 84 tisíc fanoušků se na internetové stránce www.koniecpzpn.pl přidalo k protestu proti svazu a k petici, která volá po bojkotu posledního utkání Poláků v kvalifikační skupině. To polský tým odehraje ve středu v Chorzówě proti Slovensku. Iniciativa zatím slaví úspěch, neboť podle listu Gazeta Wyborcza se na zápas zatím prodalo jen necelých 4000 vstupenek.

Optimističtější náladu než fanoušci má podle všeho polská reprezentace, která podle webu sports.pl odletěla z Poznaně do Prahy s nadějemi na výhru. "Je třeba věřit, dokud je šance. Ve sportu je možné všechno," prohlásil Majewski před nástupem do letadla.

Jeho svěřenci prý měli málo času na přípravu, ale věří, že šanci využijí maximálně. "Jedeme bojovat. Nemáme co ztratit. Myslím, že jsme dobře připraveni," doplnil obránce Auxerre Ireneusz Jeleň.

Reklama

Související témata: