Hlavní obsah

Trenér anglických reprezentantů Capello jde na operaci kolena

LONDÝN

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello se tento týden podrobí operaci kolena, která by měla vyřešit jeho zdravotní problémy, pocházející ještě z hráčské kariéry. Lékaři třiašedesátiletému Italovi nahradí čéšku v levém koleně.

Článek

Anglická Fotbalová asociace uvedla, že Capello s operací čekal až do doby, kdy si Anglie zajistí postup na mistrovství světa a na programu nebudou žádné mezinárodní zápasy. "Fabio měl kvůli zraněním z hráčské kariéry potíže už delší dobu. Nezbývala mu jiná možnost než vyřešit je operací," uvedl mluvčí FA Adrian Bevington.

Dvaatřicetinásobný italský reprezentant a bývalý hráč Juventusu a AC Milán Capello bude mít podle listu The Sun šest týdnů berle a normálního pohybu bude schopen až za tři měsíce. Kouč anglického týmu by nicméně neměl chybět 7. února na losování kvalifikace mistrovství Evropy 2012 ve Varšavě. První přípravný zápas roku sehrají Angličané 3. března ve Wembley proti Egyptu.

Capello kvůli rekonvalescenci vynechá cestu do Angoly na mistrovství Afriky. Účastníky mistrovství světa bude místo něj sledovat generální manažer reprezentace Franco Baldini.

Reklama