VIDEO: Henryho "boží ruka" zůstane bez trestu

18. ledna 2010 17:38 - CURYCH

Fotbalista Thierry Henry nebude potrestán za ruku při loňské barážové odvetě proti Irsku, po které padl v prodloužení rozhodující gól a Francie se tím dostala na mistrovství světa do Jižní Afriky. Rozhodla o tom v pondělí disciplinární komise FIFA. Útočníkovi Barcelony hrozilo, že přijde na šampionátu o jeden nebo více zápasů.

 

Michel Euler, ČTK/AP

"Disciplinární komise došla k závěru, že jí nepřísluší zabývat se tímto případem. Samotná hra rukou nemůže být považována za vážné porušení pravidel," stojí v prohlášení komise.

Henry se před klíčovým okamžikem prodloužení odvetného zápasu Francie s Irskem loni v listopadu evidentně dotkl rukou míče. K přestupku se ale při zápase nepřiznal a neviděl ho ani žádný z rozhodčích. Až po utkání bývalý mistr světa a Evropy uvedl, že zahrál rukou, a vyslovil se pro opakování zápasu, což ale FIFA zamítla.

Kvůli bouřlivým reakcím Henry dokonce uvažoval, že ukončí kariéru v národním týmu, za který odehrál 117 zápasů a dal rekordních 51 gólů.

ČTK

Časová osa: Perličky

Filtr článků - Perličky