Hlavní obsah

V Africe za první den u pokladen prodali 100 000 lístků na MS

JOHANNESBURG

Prodej vstupenek u pokladen spustil v Jihoafrické republice, dějišti mistrovství světa, nefalšovanou fotbalovou horečku. Světová federace FIFA uvedla, že za prvních 24 hodin od zahájení této fáze distribuce vstupenek si místní fanoušci navzdory technickým problémům koupili 100 tisíc lístků.

Článek

Po prvním dnu je tak vyprodáno 29 z 64 zápasů. K dispozici nejsou lístky na žádné duely v Kapském Městě a Durbanu a také na finále a obě semifinále.

FIFA sáhla k distribuci vstupenek v bankách, supermarketech a speciálních centrech kvůli tomu, že dosavadní systém prodeje přes internet Jihoafričané příliš nevyužívali. Zároveň se také zřejmě kvůli obavám o bezpečnost a vysokým cestovním nákladům vrátilo hodně lístků ze zahraničí, takže na vrcholné sportovní akci hrozily poloprázdné stadiony.

Prvnímu dnu prodeje lístků "z ruky do ruky" se nevyhnuly technické problémy s počítačovým systémem. Kvůli jeho selhání se tvořily velké fronty a docházelo ke zdržením. K nespokojeným a bouřícím se lidem byla minimálně na třech místech povolána policie.

Snaha o zisk lístku na historicky první MS v Africe se stala v Kapském Městě osudnou pro čtyřiašedesátiletého muže, jenž ve frontě zemřel po záchvatu mozkové mrtvice.

Reklama