Hlavní obsah

Rooney usne jako mimino, ale jenom s fénem

PRAHA

V reklamním spotu firmy Nike na šampionát si zahrál umolousaného váguse žijícího v oprýskaném karavanu i gentlemana povýšeného královnou do šlechtického stavu. Ale do Jihoafrické republiky chce jet útočník Anglie Wayne Rooney jako zabiják, který v pravý čas oživí reprezentační gólovou formu.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Wayne Rooney

Článek

V posledních osmi mezistátních zápasech skóroval pouze jednou. A to je na frajera, který dal v sezóně ve všech soutěžích 34 gólů, hodně málo. „Rád bych se trefil v každém zápase, ale věřím, že to ve mně bouchne na mistrovství světa. Necítím žádný tlak, jsem v pohodě,“ říká kanonýr Manchesteru United.

„Sezóna byla šíleně dlouhá pro každého, proto jsme si potřebovali odpočinout. Ale já toho v posledních šesti týdnech kvůli zranění moc nenatrénoval, takže jsem dřinu na soustředění v Rakousku přivítal. Bylo to ve vyšší nadmořské výšce, kde člověk úplně jinak dýchá. Věřím, že z toho budeme na šampionátu těžit,“ tvrdí fotbalista přezdívaný Wazza.

Když před pár dny poskytl v rámci natáčení kampaně pro Nike rozhovor deníku Sun, přiznal se k jedné své úchylce. Nejlépe se mu usíná při zvuku fénu. „Nemusím ho mít u sebe, stačí ten zvuk slyšet někde vzadu. Coleen už si na to zvykla,“ prozrazuje na adresu své manželky, se kterou se brali před dvěma lety a mají spolu syna Kaie.

„Nevím, proč tomu tak je, ale ten zvuk mi pomáhá usnout. Když letíme s klubem nebo reprezentací někam daleko, vždycky si musím lehnout na zem a poslouchám zvuk motorů letadla a to chvění. Pokaždé přijde trenér a ptá se: Co to děláš?...“

Jinak to ale se spánkem moc nepřehání. „Kluci z týmu často chodí spát po obědě, ale já nikdy neusnu. Radši se jdu projít po hotelu a snažím se najít někoho, s kým bych si mohl povídat nebo zahrát nějakou hru,“ říká útočník, jenž s rodinou žije v městečku Prestbury ve vile, kterou koupil za více než čtyři milióny liber.

Jen boxerský klub tam nemají. Ale protože Rooneyho rodina je tímto sportem dlouhá léta posedlá, občas si s bratry Graemem a Johnem nebo kamarády v ringu zalaškuje. „Na box se rád dívám v televizi. Někdy si to s klukama jen tak rozdáme, ale bez velkého boje. Nemůžu si to dovolit. Ale když jsem vytočený, je to perfektní způsob, jak si vybít vztek...“

Reklama