Hlavní obsah

Vettel se připravuje na VC Kanady sledováním fotbalového MS

MNICHOV/MONTREAL

Fotbalová horečka mistrovství světa se přenáší i do jiných sportů. Přestože německý pilot formule 1 Sebastian Vettel pojede v neděli Velkou cenu Kanady, myšlenkami je neustále na světovém šampionátu v JAR. Nechce si nechat ujít ani jeden zápas, včetně úvodního vystoupení Německa na turnaji, které proti Ghaně nastoupí jen dvě a půl hodiny po startu kanadské Grand Prix.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Německý závodník formule 1 ze stáje Red Bull Sebastian Vettel

Článek

"Pokud bude ta možnost, chci vidět všechny zápasy. Když říkám každý, tak myslím každý. I zápas Ghany a kdovíkoho," řekl Vettel v rozhovoru s německými novináři. "Jsem opravdový fanda fotbalu," dodal.

Dvaadvacetiletý pilot stáje Red Bull, kterému patří páté místo v průběžném pořadí formulového šampionátu, věří, že na mistrovství světa uspěje jeho Německo. Zvláště velkou důvěru má ve svého oblíbence Marko Marina z Brém. "Je hodně kreativní, bojovný a neustále se nabízí. Přitom měří nějakých 150 centimetrů," prohlásil o mladém záložníkovi, který ve skutečnosti měří 169 centimetrů. "Ten malý se mi opravdu líbí. Je dobrý," doplnil.

Největším Vettelovým oblíbencem je však Brazilec Kaká. "Dělá na mě inteligentní a sympatický dojem. Nedělá si z fotbalu srandu jako někteří Brazilci, je to zkrátka normální chlap, který hraje pro svůj tým. Oproti jiným to však dělá geniálně," chválil Vettel.

Sám prý chtěl jako malý hrát fotbal. Že nakonec přesedlal na rychlá kola, je prý důsledek "syndromu jedináčka". "Pořád jsem chtěl míč, ale už jsem ho nechtěl přihrát zpátky. Samozřejmě v tom ale byl talent, podobně jako i Michaela Schumachera, který je také velkým fanouškem. Kdybychom měli více fotbalového talentu, teď bychom se neproháněli v závodních autech," dodal.

Reklama

Související témata: