Hlavní obsah

V Bangladéši se kvůli fotbalovému MS zastaví továrny

DHÁKA

V Bangladéši se kvůli fotbalovému mistrovství světa zastaví továrny. Tamní úřady požádaly podniky v hlavním městě Dháka a jeho okolí o přerušení večerních prací, aby zamezily výpadkům elektřiny a umožnily tak obyvatelům nerušené sledování šampionátu v Jihoafrické republice.

Článek

"Vydali jsme příkaz, aby každý večer byla na pět hodin zastavena výroba. Z ekonomického pohledu to není nejlepší řešení, ale byli jsme k němu přinuceni okolnostmi," řekl agentuře Reuters Saleh Ahmed ze společnosti DESCO, která dodává dvanáctimilionové metropoli elektrickou energii. Rozhodnutí se dotkne asi 5000 továren a dalších výrobních podniků.

Přestože bangladéšskému týmu patří v žebříčku FIFA až 157. místo a reprezentace na mistrovství nehraje, fotbal je v zemi nesmírně populární. V sobotu dokonce půlhodinový výpadek proudu během zápasu Argentina - Nigérie vyvolal v Dháce nepokoje, které uklidnily až policejní posily. Při řádění v ulicích příznivci zdemolovali více než dvě desítky automobilů a zraněno bylo nejméně 30 lidí.

Reklama