Hlavní obsah

Carragherovi vuvuzely nevadí, dvě poveze domů pro děti

JOHANNESBURG

Nejčastějším terčem kritiky při fotbalovém mistrovství světa v Jihoafrické republice jsou vuvuzely, najdou se však i hráči, kterým ohlušující zvuk nevadí. Jedním z nich je anglický obránce Jamie Carragher, který už dokonce dvě trumpety pořídil pro své dvě děti.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Anglický obránce Jamie Carragher

Článek

"Každý, kdo někdy byl na Anfield Road na fotbale, tak ví, že umím být hlasitější než vuvuzely," citoval list Times beka Liverpoolu, který v úvodním utkání Anglie s USA (1:1) nastoupil do druhého poločasu.

"Na hřišti jsem je vůbec nevnímal. Ale vím, že v televizi jsou hodně slyšet. Když jsem si telefonoval s dětmi, tak chtěly, abych jim je přivezl. Takže už pro ně mám dvě v tašce," dodal. "Navíc, co radši slyšíte z tribuny? Troubení nebo nadávky jako při zápasech Premier League," dodal.

Co se naopak Carragherovi nelíbí, je nový míč Jabulani. Nejde však o jeho vlastnosti, na které si řada fotbalistů stěžuje, ale o skutečnost, že němečtí fotbalisté s míčem díky smlouvě Adidasu s bundesligou trénovali déle než ostatní. "Mají nefér výhodu, protože s ním hrají už od února. A také to bylo vidět," připomněl dvaatřicetiletý stoper výhru Německa 4:0 nad Austrálií.

"Míč se chová úplně jinak a všechny centry na mistrovství jsou příliš dlouhé. Proto každý trénink, abychom si zvykli, začínáme přihrávkami na třicet čtyřicet metrů," dodal.

Reklama