Hlavní obsah

VIDEO: Hádky na tréninku Francouzů, kondiční trenér odmítá být za zrádce

KNYSNY/PRAHA

Dusno a napjatá atmosféra v táboře francouzských fotbalistů na mistrovství světa kulminuje. Po vyřazení útočníka Nicolase Anelky pro neshody s trenérem Raymondem Domenechem se ostatní hráči rozhodli bojkotovat nedělní trénink a na hřišti došlo místo přípravy na zápas s domácím výběrem JAR jen k hádkám mezi kapitánem týmu Patricem Evrou, koučem Domenechem a kondičním trenérem Richardem Duvernem.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Osamocený kondiční trenér Francie Robert Duverne na lavičce, hráči trénovat odmítli

Článek

Na videu zveřejněném francouzskou televizní stanicí TF1 se francouzští fotbalisté místo trénování baví s nadšenými jihoafrickými fanoušky, zatímco Domenech vzrušeně debatuje a divoce při tom gestikuluje s obráncem a kapitánem týmu Evrou.

Po chvíli se k nim přidá kondiční trenér Richard Duverne, který je tak rozpálený, že jej musí Domenech před hráčem uklidňovat.  Duvern pak ještě cosi prohodí k lavičce, kde je několik hráčů a naštvaně odchází z hřiště. Než je opustí, tak ještě stihne na trávník zahodit svoji akreditační kartu.

Duverne: Nejsem zrádce!

"Byl jsem naštvaný, protože nás čeká důležitý zápas a nemáme právo snižovat naše šance na úspěch tím, že se na zápas nebudeme připravovat," citoval Duverna britský list Guardian.

Duverne se navíc cítí dotčen tím, že měl být označován za "zrádce", který tisku řekl o hádce Anelky s Domenechem během zápasu s Mexikem. "Mám děti a nehodlám se nechávat očerňovat nějakými řečmi o tom, že jsem zrádce," zlobil se.

Ve francouzské reprezentaci to pod vedením Domenecha, kterého nemohou veřejně vystát fanoušci i bývalí slavní hráči, vře už delší dobu. Tým postoupil na šampionát až díky barážové výhře nad Irskem, kdy rozhodující gól vstřelil v prodloužení po jasné ruce Thierry Henry.

Ani na turnaji ovšem Francouzi nepředvádí zrovna oslnivé výkony. Nejprve předvedli bezbrankovou remízu s Uruguayí a v dalším zápase prohráli 0:2 s Mexikem. K postupu do osmifinále musí v úterý bezdpodmínečně porazit JAR a ani to jim nakonec nemusí stačit.

Reklama

Související témata: