Hlavní obsah

Semifinále se Španělskem nejsledovanějším pořadem v dějinách německé televize

BERLÍN

Středeční semifinálový duel na fotbalovém světovém šampionátu v JAR mezi Německem a Španělskem byl nejsledovanějším pořadem v dějinách německé televize. Podle společnosti Media Control porážku svěřenců trenéra Joachima Löwa 0:1 vidělo 31,1 miliónu Němců starších tří let. Nejvypjatější momenty zápasu sledovalo u obrazovek dokonce 32,88 miliónu diváků.

Foto: francetelecom.com

Ilustrační foto

Článek

Neúspěšný pokus německých fotbalistů o postup do finále si tak nenechalo ujít 83,2 procenta Němců, kteří měli ve středu večer zapnutou televizi. K nim je třeba ještě připočítat několik miliónů fanoušků, kteří duel se Španěly prožívali před velkoplošnými obrazovkami na takzvaných fanouškovských mílích po celé zemi.

Dosavadním diváckým rekordmanem byl německý semifinálový souboj na domácím mistrovství světa před čtyřmi roky s Itálií, který tehdy v televizi sledovalo 29,66 miliónu Němců. I ti tenkrát přihlíželi porážce Německa, tehdy 0:2 v prodloužení.

O německé lásce k fotbalu vypovídá i skutečnost, že prvních osm nejsledovanějších televizních pořadů jsou přenosy z mistrovství světa nebo Evropy od roku 1990. Až na devátém místě je první nefotbalový zástupce - sedmý díl kdysi populárního západoněmeckého seriálu Schwarzwaldklinik (Schwarzwaldská klinika), který v listopadu 1985 vidělo téměř 28 miliónu diváků.

Reklama

Související témata: