Hlavní obsah

V JAR zemřeli při nehodě autobusu tři britští studenti

JOHANNESBURG

Dopravní situace v Jihoafrické republice, což byla jedna z obav organizátorů fotbalového mistrovství světa, si dnes vybrala tři oběti. Při nehodě autobusu s britskými turisty zemřeli v horách na severovýchodě země dvě devatenáctileté dívky a jeden muž. Dalších dvacet lidí bylo zraněno.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Při havárii autobusu nedaleko Nelspruitu zahynuli tři britští turisté.

Článek

Podle mluvčího policie z provincie, kde se nehoda stala, turisté nebyli v JAR kvůli fotbalovému šampionátu. Šlo o skupinu studentů s dvěma profesory, v autobuse byl také místní průvodce a řidič ze Zimbabwe. Všichni měli zpáteční letenky na pátek, kdy začíná v Jihoafrické republice světový šampionát.

"Jejich autobus na větrné silnici sjel a převrátil se," řekl agentuře Reuters mluvčí. Dvě díky zemřely na místě, muž byl po nehodě v kritickém stavu a zraněním podlehl v nemocnici. "Zbytek by měl být OK," dodal mluvčí.

Silnice v Jihoafrické republice, především v horských oblastech podél hranic s Mozambikem a Svazijskem, jsou známy častými nehodami. Právě proto se pořadatelé MS dopravy společně s kriminalitou nejvíce obávali.

Reklama