Hlavní obsah

Argentina hladce vyřadila Mexiko, znovu však zaúřadovali rozhodčí

JOHANNESBURG

Bude to zvonivé čtvrtfinále! Němci se po postupu přes Anglii dočkali na fotbalovém mistrovství světa očekávaného soupeře. Favorizovaná Argentina si totiž poradila s Mexikem 3:1 a také jde dál. Rovněž ve druhém nedělním zápase se však nevyznamenali rozhodčí. Italové Rosetti a spol. uznali první gól Téveze, přestože padl z jasného ofsajdu...

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Mexičané se horlivě snažili, spravedlnosti se však u italského asistenta nedovolali...

Článek

Mexičané hned od začátku ukazovali, že se favorizovaného soupeře nebojí. Carlos Salcido z dobrých 30 metrů trefil břevno a Torrado pak v další šanci minul branku jen o pověstný chloupek.

Jenže dříve, než Argentinci stačili znervóznět, pomohli jim rozhodčí. Messi zůstal na chvíli bez dozoru a Tévez prodloužil míč hlavou snadno do odkryté branky. Mělo to však jeden háček - stáj v jasném ofsajdovém postavení. Rozčilrní Mexičané se sice domohli aspoň toho, aby italský sudí Rosetti situaci konzultoval se svým asistentem, arbitři však překvapivě gól uznali...

To byl začátek konce Mexika na šampionátu. Osorio se brzy dopustil hrubky, naservíroval míč Higuaínovi a ten se svou čtvrtou na turnaji pohodlně osamostatnil v čele tabulky střelců. Do přestávky pak další šance měli ještě Tévez a znovu Higuaín. Soupeř se zmohl jen na příležitost Hernandéze.

Argentinec Maxi Rodriguez (vlevo) v souboji s Mexičanem Andresem Guardadem.foto: Reuters/Ivan Alvarado

Při odchodu do kabin se za mexickou střídačkou strhla menší šarvátka, sudí Rosetti měl spoustu práce a horké hlavy klidnil kupodivu také impulsivní argentinský kouč Maradona.

Nástup do druhého dějství jen potvrdil, že žádné drama se v Johannesburgu konat nebude. Tévez udeřil tentokrát podle všech pravidel a vyplnil si přihlášku do soutěže o nejhezčí gól šampionátu. Vypálil z dobrých 30 metrů a míč přesně zapadl do pravého horního rohu.

Mexičané dali svůj první gól příliš pozdě, Hernández se parádně trefil až v 71. minutě a to už měli na zvrat moc málo času.

Osmifinále mistrovství světa ve fotbale:
Argentina - Mexiko 3:1 (2:0)
Branky: 25. a 52. Tévez, 33. Higuaín - 71. Hernández. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Márquez (Mexiko). Diváci: 84 727.
Argentina: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez (88. Pastore), Mascherano, Di María (79. Gutiérrez) - Messi - Higuaín, Tévez (69. Verón). Trenér: Maradona.
Mexiko: Pérez - Osorio, F. Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado, Guardado (61. Franco) - Dos Santos, Hernández, Bautista (46. Barrera). Trenér: Aguirre.

Reklama

Související témata: