Hlavní obsah

VIDEO: Kde jsou technologie? běsnil Capello, který odstoupit nehodlá

BLOEMFONTEIN

Když uruguayský sudí Larrionda foukl naposledy do píšťalky, na tvářích Terryho, Gerrarda, Lamparda a dalších se objevily slzy. Zlatá anglická generace zřejmě propásla poslední šanci, jak získat titul mistra světa.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Smutný trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello

Článek

I Mick Jagger, zpěvák slavných Rolling Stones, na tribuně zamáčkl slzu. Kdo ví, zda mu stejně jako hráčům a trenérovi běžela v hlavě situace ze 38. minuty, kdy sudí za stavu 2:1 neuznali Lampardovi regulérní branku.

Největší máslo na hlavě mají představitelé vrcholných fotbalových orgánů. Když šéf FIFA Sepp Blatter nedávno oznámil, že odmítá zavedení videa a preferuje lidský faktor, měl by se jít po včerejšku do lesa zastřelit. Teď bude čelit ještě masivnější kritice.

„Kde jsou technologie?“ běsnil trenér Anglie Fabio Capello. „Všechny problémy by se vyřešily,“ řekl pro BBC. „Je to skandál. Vždyť jde jen o fair-play. Nechápu, že si FIFA nechce pomoct. Samozřejmě to bude stín,“ řekl v České televizi bývalý český reprezentant Vladimír Šmicer.

Klíčový gól

Anglie vyřazením trpí. „Jsme zdrceni,“ hlesl kapitán Steven Gerrard. „To rozhodnutí nás poškodilo. Na této úrovni rozhodují zápasy malé detaily. Pro nás by to byl klíčový gól, možná bychom vyhráli. Ale taky je třeba si přiznat, že jsme dnes jako tým nehráli dobře defenzivně,“ uznal pro BBC Radio 5 live.

Anglie jela na šampionát s velkým očekáváním, teď balí kufry už po osmifinále. „Sebevědomí bylo velké, ale nedokázali jsme ho prodat po celých 90 minut zápasů,“ mínil Gerrard.

Otázkou je, zda Anglii dál povede jako trenér italský generál Capello. Před šampionátem sice prodloužil smlouvu, teď se však dají čekat tlaky na jeho odvolání. „Musí okamžitě jít, on je příčinou nezdaru,“ rozčiluje se v diskuzi na internetové verzi deníku Sun jeden z fanoušků. „O rezignaci absolutně nepřemýšlím,“ řekl bezprostředně po utkání trenér.

Jiní příznivci zase spílají na šampionátu střelecky impotentní hvězdě Premier League Rooneymu. „Kdo tě, ty hajzle, vůbec vzal? Můj pětiletý syn by si svým přístupem zasloužil hrát za Anglii víc než ty. Jsi ubožák,“ nebral si servítky další z fanoušků Albionu.

Reklama

Související témata: