Hlavní obsah

Kouč Domenech chtěl údajně u týmu Francie skončit už v průběhu MS

PAŘÍŽ

Zprávy o sporech uvnitř francouzské fotbalové reprezentace v průběhu mistrovství světa neberou konce. Deník L'Equipe dnes napsal, že poté, co hráči odmítli před závěrečným vystoupením na šampionátu trénovat, byl kouč Raymond Domenech připraven okamžitě rezignovat a opustit MS. Dokonce měl prý už sbaleno.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Už během šampionátu se chtěl kouč Francie Raymond Domenech (vlevo) rozloučit se svými hráči a odstoupit.

Článek

Francie prožila na šampionátu fiasko, když vypadla již ve skupině a navíc si udělala ostudu rozepřemi uvnitř týmu. Vše začalo poté, co se o poločase druhého utkání s Mexikem pohádal s trenérem Domenechem útočník Nicolas Anelka. Následně se odmítl omluvit, a tak ho vedení francouzského svazu vyřadilo z kádru. To se nelíbilo hráčům, kteří následně odmítli trénovat.

Jejich chování podle L'Equipu rozzuřilo Domenecha natolik, že byl rozhodnutý tým okamžitě opustit. Trenér brankářů Bruno Martini prý jen se slzami v očích sledoval, jak si Domenech balí své věci. Rozhodnutí prý kouč změnil až poté, co za ním přišli někteří hráči v čele s Djibrilem Cissém, omluvili se a přemluvili ho, aby u mužstva zůstal.

Že bylo v týmu mnoho problémů, potvrdil i brankář Monaka Stephane Ruffier. Ten se k týmu připojil až v průběhu šampionátu, když nahradil zraněného Cédrika Carrassa. "Nebylo to pro mě snadné. Právě jsem dorazil a chvíli nato se začalo stávkovat. Nemohl jsem tak jít proti všem. Ale bylo tam mnoho hráčů, kteří tu stávku nechtěli. Moc toho ale nezmohli," uvedl Ruffier, který tak vyvrátil prohlášení kapitána Patrice Evry, podle kterého se stávkou souhlasili všichni hráči.

Reklama

Související témata: