Hlavní obsah

Torres si vyžádal audienci u trenéra. Bojí se, že ho ve finále nepostaví

JOHANNESBURG

Španělský kanonýr Torres je jedno velké zoufalství. Hrdinovi posledního evropského šampionátu v Rakousku, kde finálovou trefou do německé sítě rozhodl o vítězství a primátu svého týmu, totiž hrozí, že se v nedělním finále mistrovství světa na hřišti neobjeví. K semifinálové partii ho trenér Del Bosque do základní jedenáctky nezařadil, před finále nemá důvod sestavu měnit. I proto Torres jednal.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Trenér španělských fotbalistů Vicente Del Bosque (vpravo) hovoří s útočníkem Fernandem Torresem.

Článek

Došlo mu, jakou fotbalovou tragédií by pro něho bylo, kdyby ho kouč Del Bopsque přehlédl, stejně jako to udělal před semifinálovou partií s Němci. Přišel by o svůj sen. O největší zápas života. O finále mistrovství světa.

Proto si španělský legionář ve službách Liverpoolu Fernanado Torres vyžádal audienci u trenéra reprezentace a v noci z pátku na sobotu se mu jí v Potchefstroomu, kam se Hispánci před finále uchýlili, skutečně dostalo.

„Přiznal se trenérovi, že je nesmírně zoufalý, protože se bojí, že ve finále nenastoupí. Dokonce na něho apeloval, že ho nesmí zklamat,“ prozrazoval zdroj ze španělského tábora, co při debatě Del Bosqueho a Torrese také zaznělo. „Samozřejmě že Fernando trenérovi připomněl i svůj finálový gól do německé sítě a titul mistrů Evropy, který tím před dvěma lety Španělsku zajistil a sliboval, že se o podobnou trefu postará zase.“

Samotný trenér Vincente Del Bosque ovšem odmítl, že by na něho Torres vyvíjel jakýkoli nátlak. „Jen jsme si povídali. On sám dobře ví, že konečné rozhodnutí udělám já,“ prozrazoval kouč.

„Pravdou ale je, že mu Torres audiencí rozhodování ztížil,“ přidávali lidé z trenérova okolí.

Šestadvacetiletý španělský kanonýr Fernando Torres, který za reprezentaci zatím nastřílel 23 gólů, měl před světovým šampionátem smůlu, neboť se v Liverpoolu zranil a dokonce panovaly pochybnosti, zda s pochropumaným kolenem světový šampionát vůbec stihne. Del Bosque ho přesto do Jižní Afriky vzal a v zápasech základní skupiny proti Hondurasu a Chile mu dal šanci v základní sestavě.

Torres se ovšem vůbec neprosadil a i když byl jen odvarem obávaného útočníka z ostrovů, Del Bosque se ho zastával a jeho výkony obhajoval. Jenže Torresovo trápení pokračovalo i v osmifinále proti Portugalcům a ve čtvrtfinále s Paraguayí, takže ho kouč pokaždé po necelé hodině musel střídat.

Do základní sestavy v semifinále proti Němcům ho už proto nezařadil vůbec a na trávník ho poslal až na posledních deset minut. Španělé i bez Torrese vyhráli, takže žádný div, že se hrdina evropského šampionátu 2008 bojí, že v boji o Světový pohár na něho místo v neděli večer v sestavě nezbude.

Reklama

Související témata: