Hlavní obsah

Bývalé nizozemské hvězdy dnešním "tulipánům" nevěří

MADRID

Madridský sportovní deník Marca udělal před nedělním finále mistrovství světa anketu mezi několika nizozemskými fotbalovými legendami s vazbami na Španělsko a získal jednoznačný výsledek - bývalé hvězdy dnešním "tulipánům" nevěří.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Johan Cruyff se podepisuje nizozemským fandům v Johannesburgu.

Článek

Johan Cruyff, který strávil velkou část hráčské i trenérské kariéry v Barceloně a byl i čestným prezidentem katalánského velkoklubu, prý bude spokojen, ať už finále dopadne jakkoli.

"Budu se dívat se svými španělskými i nizozemskými kamarády, mám mezi nimi privilegium, že vyhraji v každém případě. Jsem sice Nizozemec, ale po těch letech v Barceloně budu pyšný i na výhru Španělska," řekl Cruyff.

Cruyff: Zlatý míč by měl dostat Xavi

Španělsko označil za favorita a přidal i svůj tip na nejlepšího hráče šampionátu. "Myslím si, že bez ohledu na výsledek finále by měl Zlatý míč dostat Xavi," uvedl Cruyff.

Podobně hovořil i bývalý hráč Realu Madrid, útočník Ruud van Nistelrooij. "Španělsko je favorit, jeho fotbal je nedostižný, nikdo si tak skvěle nedokáže vyměňovat míč. Španělé byli favoritem ještě předtím, než se v Africe kopnulo do míče," řekl fotbalista, který se marně snažil dostat do výběru trenéra Berta van Marwijka.

Španělé vyhrají v prodloužení, tvrdí Koeman

Nizozemsku bude držet palce Ronald Koeman, který v devadesátých letech střílel góly za Barcelonu a předčasem trénoval Valencii. "Myslím, že to bude skvělé utkání, které se protáhne na víc než 90 minut, ale v prodloužení budou šťastnější Španělé. Titul budu přát i jim, i když doufám, že vyhraje Nizozemsko," doplnil Koeman.

Reklama

Související témata: