Hlavní obsah

Panama se určitě poučí, čeká bitvu na závěr skupiny Pekhart

MONTREAL

V pátek čeká české fotbalisty do dvaceti let poslední utkání základní skupiny mistrovství světa. Po remízách s Argentinou a KLDR potřebují Češi proti Panamě vyhrát, za jistých okolností by mohla stačit k postupu remíza. „Bude to těžké,“ uvědomuje si před klíčovým duelem útočník Tomáš Pekhart.

Článek

Panama ve svém druhém vystoupení nestačila na Argentinu, obhájce titulu si s chutí zastřílel a po výprasku 6:0 je blízko k vítězství ve skupině. Panama má přesto s jedním bodem stále šanci i třeba na druhé místo ve skupině. „Na zápas Argentiny s Panamou jsme koukali v regeneraci. Ale za dvacet minut bylo rozhodnuto, pak už to Panama odevzdala. S námi to bude jiný zápas,“ řekl Pekhart v rozhovoru pro Sport.cz a Český rozhlas.

Panama doplatila na slabou obranu, se kterou si Jihoameričané zejména v prvním poločase dělali, co chtěli. „Panamci se snažili vystavovat soupeře do ofsajd systému, což jde proti Argentincům strašně špatně. Jsou pořád v pohybu. Budeme se snažit o něco podobného, ale asi to bude složitější. Určitě se poučí a nebude to tak jednoduché,“ čeká větší bitvu forvard Tottenhamu.

Argentinci jsou mistry narážeček a rychlých pasů za obranu, podle Pekharta mohou podobným stylem uspět i Češi. „Máme chytré záložníky, kteří jsou schopní dát míč za obranu,“ věří svým spoluhráčům.

Fotbalisté se ve středu přesunuli z Ottawy do Montrealu, kde se ještě večer seznámili s pětapadesátitisícovým Olympijským stadiónem. Přesunů si mladíci během pobytu v Severní Americe užili už dost. „Je to už asi šesté stěhování, moc rádi nejsme. Pokaždé musíme všechnu bagáž sbalit a převézt jinam. Moc nám to nevyhovuje,“ řekl Pekhart. A pokud dopadnou poslední zápasy podle předpokladů, čeká národní celek další přesun. „Když postoupíme, tak bychom se měli stěhovat do Victorie. To je zase na druhém konci Kanady, asi šest hodin letu,“ přemýšlí nad nejpravděpodobnější destinací Tomáš Pekhart.

K přesunu na osmifinále na západ Kanady potřebují čeští mladíci jediné - skončit druzí ve skupině. Druhou příčku jim zaručí výhra nad Panamou, v případě výhry Argentiny nad KLDR bude stačit i remíza. Páteční zápas v Montrealu začíná ve 23:00 SELČ.

Reklama