Hlavní obsah

Kalouda: Medaile je blízko, necháme pro ni na hřišti duši

Už ve třetím utkání na MS hráčů do 20 let se střelecky prosadil Luboš Kalouda. Záložník Brna ve čtvrtfinále proti Španělsku poslal český tým v prodloužení do vedení. Přes třetí gól na turnaji stále Kalouda věří, že vše může být pro české barvy ještě lepší. „Může. Naším snem a cílem je medaile. A chceme ji pro národ získat, půjdeme za tím všichni,“ tvrdí bojovně dvacetiletý středopolař.

Článek

Španělé měli ve čtvrtfinále tlak, ale vyložených šancí příliš neměli. Překvapilo vás to?

V poločase jsme si v kabině říkali, že to vůbec nejsou ti Španělé, se kterými jsme hráli v přípravě. Nebo ti, co tady zářili na mistrovství. Řekli jsme si, že jestli je dneska neporazíme, tak už nikdy.

Podařilo se a skončila tak dlouhá nit španělských úspěchů...

Měli dlouhou sérii, kdy v soutěžním zápase neprohráli. Ale řekli jsme si, že každá série jednou končí. A dneska navíc předvedli nejhorší výkon, co pamatujeme.

Zápas jste nedohrál, proč jste musel střídat?

Ještě z umělé trávy v základní skupině mám problémy s chodidly a už po devadesáti minutách to strašně pálilo. Řekl jsem si, že radši pustím na hřiště někoho čerstvého, který to odjezdí.

Ještě před vystřídáním jste otevřel skóre. Jak byste svůj gól popsal?

Když se míč ke mně odrazil a gólman ležel, tak jsem musel střílet nahoru. Napálil jsem to a jsem rád, že to spadlo do branky. Chtěl bych moc poděkovat klukům za penalty a můžu být rád, že máme v mančaftu takové střelce. Šutéry, kteří zachovají klid a penaltu s přehledem promění.

V semifinále vás čekají Rakušané, kteří překvapivě vyřadili ve čtvrtfinále USA. Kdo bude favoritem?

Rakušané potvrdili, že svoji kvalitu mají. Vyřadili Američany a to o něčem svědčí. Na loňském mistrovství Evropy skončili stejně jako my v semifinále. Favority my asi nebudeme, očekávám vyrovnaný zápas. Finále je už blízko a my musíme na hřišti nechat duši.

Reklama