Hlavní obsah

Češi jsou fyzicky lepší, míní trenér Rakouska

EDMONTON

Slova chvály pro české fotbalisty měl před semifinále mistrovství světa kouč rakouské dvacítky Paul Gludovatz. Podle něj jsou čeští mladíci skvěle fyzicky vybavení a v tomto ohledu mají nad jeho svěřenci navrch. Přesto v souboji dvou vyrovnaných soupeřů vyžaduje od svých hráčů postup. „Očekávám od svého týmu, že naváže na dosavadní nadšení,“ řekl při rozhovoru pro Sport.cz trenér Paul Gludovatz.

Článek

Český příběh v mnohém připomíná cesta Rakušanů šampionátem v Kanadě. V základní skupině remizovali s Kongem i Chile a po výhře nad nejslabším celkem Kanadou si s pěti body zajistili postup z druhé příčky.

Ve osmifinále si poradili s Gambií a ve čtvrtfinále překvapivě vyřadili USA 2:1 v prodloužení. Nečekané výsledky vzbudily obrovský ohlas v Rakousku. „Cítíme vnitřní radost z našeho úspěšného vystoupení. Dokonce se zvedla i vlna nadšení doma. To ovšem může být dvousečná zbraň, může se tím narušit koncentrace hráčů. Ale všem doma musím poděkovat za reakce a blahopřání,“ uvedl Gludovatz.

S postupem Rakouska, stejně jako Česka do semifinále počítal před šampionátem jen málokdo. „Oba týmy byly ve čtvrtfinále outsidery. Ale teď jsou v semifinále a mají velkou šanci dosáhnout výsledku nejen desetiletí, ale století,“ odvážně ohodnotil možný postup do finále kouč.

Víc než varování

Ten připustil, že v semifinále možná bude šetřit některé hráče. „Několika mým svěřenců hrozí trest v případě další žluté karty, tak možná budu někoho šetřit,“ mlží před utkáním dobře naložený rakouský trenér. Postrádat bude jistě Michaela Madla a Michaela Stanislawa, kteří dostali ve čtvrtfinále druhou žlutou kartu a proti Čcesku je do hry nepustí disciplinární trest.

Na tvorbu sestavy a taktiky podle Gludovatze nemá vliv, že Rakousko před rokem na ME do 19 let s Českem ve skupině prohrálo 1:3. „Byli jsme víc než varováni. Šance obou týmů jsem viděl 50 na 50, ale po čtvrtfinále to musím upravit na 60 ku 40 ve prospěch Čechů. Skvělou fyzickou kondicí vyřadili Španěly a výhodu budou mít i proti nám,“ staví české fotbalisty do role favorita.

Ve čtvrtek v Edmontonu se ukáže, zda Češi potvrdí slova rakouského kouče. Zápas v Edmontonu začíná v 1:45 SELČ. Vítěz se o zlato utká s lepším z dvojice Chile - Argentina.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články