Hlavní obsah

Rychlé vyrovnání nás srazilo do kolen, shodli se po finále mladíci

TORONTO

Pohádková cesta fotbalové dvacítky mistrovstvím světa v Kanadě neměla zlaté završení, i přesto je zisk stříbrné medaile historickým úspěchem. Čeští mladíci po finálové prohře s Argentinou 1:2 jako klíčový okamžik uvedli rychlou odpověď soupeře na gól Martina Fenina. „Rychlé vyrovnání nás zlomilo. Pak nás Argentina už drtila,“ říkal brankář Radek Petr.

Článek

Čeští mladíci byli favoritovi vyrovnaným soupeřem, dokonce po hodině hry vedli. Gól vstřelil Martin Fenin. „Střílel jsem z otočky a štěstí se ke mně otočilo čelem. Asi to byl hezký gól, ale nemá tu váhu, jakou mohl mít,“ litoval vyrovnání Argentinců útočník Teplic. I pro Fenina znamenala trefa Aguera zvrat. „To byla smrtelná rána. Najednou jsme nevěděli, co hrát. Můj gól nám paradoxně moc nepomohl. Začali jsme pak hrát, jak jsme celý turnaj nehráli,“ litoval ztráty koncentrace.

Zásahu nejlepšího střelce i hráče turnaje předcházelo nedorozumění české stoperské dvojice. „Nevěděl jsem, kde je Ondra (Mazuch). Lehce jsem nakročil do strany, udělal dva kroky. Mezi námi se udělal prostor a už bylo pozdě něco zachraňovat,“ popsal inkriminovaný okamžik Jan Šimůnek. I kapitán týmu litoval změny způsob hry po rychlém vyrovnání. „Když dostaneme gól, tak se začneme bát. Zalezli jsme a začali se bát o výsledek. A to bylo špatně,“ smutnil obránce Sparty.

Zarate Petra překvapil 

Přílišná defenzíva přinesla drtivý tlak soupeře a bylo jen otázkou, zda jej Argentinci zužitkují ve vítěznou branku. „První gól soupeře nás položil, pak už jsme se nedokázali tolik koncentrovat na bránění. Už jsme věděli, že nás Argentinci porazí,“ přiznal Jakub Mareš.

A Jihoameričané skutečně udeřili, čtyři minuty před koncem proklouzla střela Zarateho brankáři Petrovi za záda. „Čekal jsem, že bude spíš centrovat. Překvapilo mě, že se Zarate dostal přes naše dva obránce do šestnáctky a hned z první vystřelil. Chtěl jsem chytit i tuhle střelu, ale skočila mi před rukou a už jsem ji nestihl vyrazit,“ popsal vítěznou trefu Argentiny gólman Ostravy.

Pak už si Jihoameričané závěr pohlídali a se závěrečným hvizdem mohli spustit karneval oslav. „Bylo to hrozné a viděl jsem nás na jejich místě. Nikomu ten pocit nepřeju,“ vzpomínal na první okamžiky po utkání útočník Marek Střeštík.

Reklama