Hlavní obsah

Bílek pochválil Čecha, debutanta Vydru i navrátilce Suchého a volá do zbraně Rosického

Cestu na brazilský karneval nezačali špatně. Fotbaloví reprezentanti v sobotu remizovali 0:0 v Dánsku, takže kvalifikaci o postup na světový šampionát 2014 otevřeli nadějným a cenným výsledkem. „Remíza z Kodaně je výsledek, který nás jednoznačně povzbudí do dalších zápasů,“ libuje si trenér Michal Bílek. Po duelu v Kodani měl koho chválit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Bílek se může usmívat...

Článek

Do Dánska jste přijeli minimálně pro remízu – a bod jste získali.

Bod bereme, byl ubojovaný. Dánsko bylo favoritem, v hodně těžkém zápase nás na konci podržel i Petr Čech. Remíza z Kodaně je výsledek, který nás jednoznačně povzbudí do dalších zápasů. Teď si budeme přát, aby se před říjnovými zápasy ještě dal do kupy Tomáš Rosický.

Ale přece jen, nestraší vás, že mužstvo už tři zápasy neskórovalo? Na gól čekáte 288 minut.

Pokud chceme postoupit, góly už pochopitelně musíme začít dávat. V Dánsku nás nepřesnost několikrát zastavila v možnosti jít do slušné šance.

Jak jste byl spokojený s debutantem Vydrou?

Byl dlouho zraněný, začíná hrát druhou anglickou ligu. Asi netušil, že bude v Dánsku v základu, ale já o něm byl přesvědčený již delší čas. Zvládl to. Je to přesně hráč, jehož na kraj potřebujeme. Také Suchý je mnohem lepší, než když hrál za nároďák před dvěma roky. Zkušenější a klidnější. Je vidět, jaký zase v poslední době udělal pokrok.

Úvodní výsledky ve skupině vám hrají do noty.

Italové remizovali v Bulharsku, což jsem přivítal. Ideální je, když se naši konkurenti budou obírat vzájemně o body.

Jenže pozor, jeden tým ze druhého místa s nejhorší bilancí se nevejde do baráže. Při podobném „remízovém" vývoji by se klidně mohlo stát, že to bude právě tým z „béčka"...

Samozřejmě, toto nebezpečí si uvědomujeme. Také proto bude důležité, abychom v říjnových domácích zápasech porazili Maltu a hlavně Bulharsko. Z podzimních zápasů jsme chtěli minimálně sedm bodů, což je po remíze v Dánsku stále reálné.

Reklama

Související témata: