Hlavní obsah

Tam, kde Češi jen vítězí... Reprezentace se vrací na magická Stínadla

Praha

Tříletý půst stačil, magii zázračného stadiónu je třeba šlechtit a ctít. Fotbalová reprezentace vyrukuje v úterý v přípravném duelu proti Finsku v Teplicích. Stínadla jsou pro ni požehnaným stánkem. Z devatenácti zápasů jich tady národní tým vyhrál osmnáct a pouze jednou remizoval! „Těžko říci, čím to je. Ale pokusíme se tuto bilanci v Teplicích udržet,“ slíbil Jaroslav Plašil, kapitán pro úterní duel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jako jeden muž - Češi se vracejí do svých oblíbených Teplic.

Článek

Pouze Švédové tady dokázali odolat a v přátelském duelu uhrát remízu 3:3. Všichni ostatní soupeři odjížděli ze Stínadel s porážkou a třeba Milan Baroš, který po letošním mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru, nasázel v Teplicích rovných deset gólů.

Naposledy se Češi ve svém oblíbeném stánku představili před třemi lety, v premiéře kouče Ivana Haška porazili Belgii 3:1.

Pod Michalem Bílkem tedy fotbalisté vyběhnou na teplický trávník poprvé. „Nevím, čím to je, ale bilance v Teplicích je samozřejmě velice příjemná. Snad v tom budeme pokračovat a po třech zápasech bez vstřelené branky konečně dáme i nějaké góly," přeje si kouč Bílek.

„Ani já nedokážu vysvětlit, v čem kouzlo Teplic spočívá. Pokusíme se však tuto bilanci v Teplicích udržet, předvést dobrou hru a zvítězit," přidává se zastupující kapitán Jaroslav Plašil.

Záložník Bordeaux má velmi dobré vzpomínky na drama, které tehdejší Brücknerův tým sehrál v Teplicích s Finy v kvalifikaci o MS 2006. Přihrál Lokvencovi na vítězný gól na 4:3... „Šoula to především skvěle trefil, byla to hlavně jeho zásluha. Vzpomínky to jsou moc příjemné," líčí Plašil.

Zápas mezi ČR a Finskem začne v 18:00 v přímém přenosu ČT4, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Zajímavosti před Finskem:
- český tým sehrál v Teplicích 19 zápasů, vyhrál zde 18 utkání a nevyhrál pouze 20. listopadu 2002 v přípravě se Švédskem (3:3)
- český tým se do Teplic vrací po třech letech, poslední duel na Stínadlech sehrál 12. srpna 2009 v přípravě s Belgií (3:1)
- útočník Baroš, který po červnovém ME skončil v reprezentaci, v Teplicích zaznamenal 10 branek
- Češi vstoupili do kvalifikace MS 2014 sobotní remízou 0:0 v Dánsku, Finsko v pátek podlehlo 0:1 Francii
- český tým se s Finskem v samostatné historii utkal třikrát; dvakrát v kvalifikaci o MS 2006, kdy obě utkání vyhrál (4:3 v Teplicích, 3:0 v Helsinkách), v přípravném utkání 8. března 1995 v Brně zvítězil 4:1

Reklama

Související témata: