Hlavní obsah

Angličany trápí marodka, proti San Marinu nenastoupí Lampard a Bertrand. Kapitánem bude Rooney

Londýn

Anglickou fotbalovou reprezentaci trápí před pátečním kvalifikačním soubojem o postup na mistrovství světa 2014 proti San Marinu marodka. Proti outsiderovi skupiny H se na hřišti neobjeví Ryan Bertrand a Frank Lampard. Vzhledem k tomu, že trenér Roy Hodgson nemůže počítat v zápase ani se Stevenem Gerrardem, navlékne kapitánskou pásku útočník Manchesteru United Wayne Rooney. Informoval o tom ve čtvrtek server britské televizní stanice BBC.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický útočník Wayne Rooney navlékne v utkání proti San Marinu kapitánskou pásku.

Článek

Třiadvacetiletého obránce londýnské Chelsea Betranda vyřadila ze hry angína. Před vyprodanými ochozy ve Wembley si nezahraje ani záložník londýnského lídra Premier League Lampard, jenž má potíže s kolenem.

Při absenci potrestaného Gerrarda tak přivede Albion na trávník jako kapitán Wayne Rooney. "Jsem nadšený, je to pro mě velká výzva," řekl pro BBC šestadvacetiletý forvard.

Angličanům zatím patří ve skupině H druhá příčka. Po hladkém vítězství 5:0 v Moldavsku, remizovali před vlastním publikem s Ukrajinou 1:1, když alespoň bod zachránil domácím v 87. minutě Lampard, jenž proměnil penaltu. Fotbalový trpaslík ze San Marina prohrál na úvod kvalifikace s favorizovanou Černou Horou 0:6.

Zápas Anglie - San Marino se hraje v pátek od 21 hodin ve Wembley.

Reklama

Související témata: