Hlavní obsah

Fanoušci Bílka nešetří, trenérovi reprezentace věří jen 7 procent čtenářů Sport.cz!

Praha

Už si prý zvykl, že u fanoušků není populární. Ještěže tak, protože po bezbrankové remíze s Bulharskem se na trenéra fotbalové reprezentace Michala Bílka valí kritika ze všech stran. Od fanoušků v první řadě, ti už dokonce podepisují petici "Vyhoďte Bílka". Také reakce čtenářů Sport.cz ukazuje, že Bílek pro ně není v probíhající kvalifikaci mistrovství světa 2014 mužem na pravém místě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek.

Článek

Jen sedm procent čtenářů Sport.cz má Bílek na své straně. To je dost tristní výsledek průzkumu. Na anketní otázku, zda věří, že je kouč Bílek schopen dovést reprezentaci na šampionát do Brazílie, odpovědělo do čtvrteční 17. hodiny třiadvacet a půl tisíce lidí. A plných 93 procent říká: NE!

Od středy zase běží petice "Vyhoďte Bílka", kterou do čtvrtečního odpoledne podpořilo na internetu devět a půl tisíce fanoušků a další ji podepisují na papíru.

"Je snad důvod k mému odvolání? Spousta lidí by si samozřejmě přála, abych u národního mužstva skončil, ale není k tomu objektivní důvod," prohlásil Michal Bílek ve středu při hodnocení duelu s Bulharskem.

Češi chtěli mít po úvodních třech zápasech kvalifikace sedm bodů. Mají jich ovšem jenom pět, protože po remíze v Dánsku porazili jen Maltu a s Bulhary plichtili.

Pelta je zatím s Bílkem na jedné lodi

"Katastrofa vypadá jinak, ale spokojení být nemůžeme," řekl první muž českého fotbalu Miroslav Pelta ve středu večer v diskusním pořadu "Na slovíčko..." na ČT Sport.

Jak Sport.cz avizoval, šéf FAČR zatím kouče neodstřelí a popluje s ním dál na jedné lodi. "Nechci dělat paniku, trenér Bílek má dál mou podporu," ujistil Pelta.

Zároveň však dodal varovné Ale. "Naší povinností je hrát alespoň o postup do baráže. Kdyby to nemělo jít touto cestou, asi bychom museli vyvolat na výkonném výboru diskusi o celém realizačním týmu. Každopádně však budu chtít s trenérem i manažerem Šmicrem mluvit, slyšet jejich analýzu."

Pelta neskrývá, že výhrady má k nominaci nejen do národního týmu, ale i na jednotlivé zápasy. "Ze svojí role trenérovi do nominace nemluvím, to by nešlo. Není to jako v klubu, kde mám rozhodující vliv. Tam je to jiné," dává najevo, že mít Bílka pod sebou ve svém Jablonci, už by dávno nemlčel.

Někteří hráči šéfovi v nominaci chybí

Pelta tvrdí, že Bílek má malou odvahu vzít hráče s aktuální formou z domácí ligy. Opomíjeni však jsou i někteří legionáři. Podle našich informací by se Pelta rozhodně přimlouval třeba za Dočkala, lídra minulé jedenadvacítky, který válí v Norsku.

"Není důvod, aby mi někdo mluvil do nominace. Ani předseda Pelta ne," durdí se Bílek.

V listopadu hraje nároďák v Olomouci přátelský zápas se Slovenskem, v únoru vyrazí do Turecka - a v Bílkově éře už nejeden přípravný duel dopadl katastrofálně. Kvalifikace pak pokračuje v březnu dvojzápasem s Dánskem doma a s Arménií venku.

Bílek musí doufat, že po pěti zápasech bude nároďák stále reálně ve hře. Pokud by totiž měl se silnými soupeři i nadále jen remizovat, či dokonce prohrát, může se stát, že již v polovině kvalifikace bude sen o Brazílii pryč. A to si snadno dokáže spočítat i "Velký čáp" Pelta...

Který z trenérů by měl u reprezentace vaši největší důvěru?
Michal Bílek
1,6 %
Karel Brückner
6,8 %
Ivan Hašek
1,1 %
Vítězslav Lavička
2 %
Pavel Vrba
68,9 %
Zdeněk Zeman
15,5 %
Zahraniční trenér
4,1 %
Celkem hlasovalo 12901 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články