Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisty vozí v novém smíchovském domově lanovka až do postele

Praha

„Tak lanovkou jsem do postele ještě nikdy nejel,“ pobaveně přiznával fotbalový kanonýr David Lafata, když je společně s Bořkem Dočkalem vlekla červená kabinka nahoru na Mrázovku. Na obdivování pražských panoramat moc času neměli, natož aby stačili registrovat, kde stojí Gottova vila a kudy že odpoledne pojedou na trénink na Strahov. „Já jsem v Praze nový a pořád se tady teprve orientuji,“ doznávala zimní akvizice Sparty, že se v hlavním městě stále ještě rozkoukává.

Fotbalisti v lanovceVideo: Sport.cz

 
Článek

V novém domově fotbalové reprezentace na pražském Smíchově se ovšem rozkoukávali všichni hráči. Po léta byli zvyklí na srazy a soustředění v dejvickém hotelu Praha, jenže někdejší rezidence partajních papalášů proměněná po Listopadu v hotel pro obyčejné smrtelníky přestala už loni sloužit svému účelu.

„Hledali jsme a dál hledáme nový domov," vysvětluje manažer národního týmu Vladimír Šmicer, proč cesty fotbalistů vedly přes Crowne Plaza na Smíchov. „Zatím jsme tady na zkoušku, žádnou dlouhodobou smlouvu zatím s hotelem podepsanou nemáme. Uvidíme, jak se tady klukům bude líbit."

Fotbalistům se ve smíchovském NH Hotels, jak se od prosince jmenuje někdejší Mövenpick stojící poblíž tunelu Mrázovka, evidentně líbí. „Máme tady klid, jsme v ústraní, komfortní ubytování je na úrovni," liboval si legionář v norských službách Bořek Dočkal, jen co se seznámil s novým reprezentačním domovem stojícím nahoře na kopci nad hlavní budovou. Proto se musí do postele lanovkou, připomínal se smíchem David Lafata.

Na Strahov je blízko

„V horním patře máme pokoje, ve spodním pak jídelnu, ale třeba i klubovnu, kde probíhá příprava a kde sedíme s hráči u videa. A samozřejmě i místnost, kam mohou zajít na kávu. Veškeré soukromí tady máme skutečně zaručené," pochvaluje si Vladimír Šmicer.

„Pokud nezazní od hráčů nějaké vážné výhrady, zůstaneme tu i v budoucnu. Nahoru na Strahov je to na tréninky blízko, na letišti jsme také za chvíli," vyčísluje další klady osmého největšího pražského hotelu, který pro reprezentaci objevil.

„Proč bychom měli? Ubytování je na úrovni, vaří tu také dobře. K obědu jsem si dal rybu a chutnalo mi," liboval si Bořek Dočkal.

„Mně také, protože nejsem v jídle ani trochu vybíravý," přidával David Lafata a sliboval, že při příští jízdě lanovkou obhlédne i pražská panoramata. Strahovské Hřebenky, stejně jako Gottovu vilu na Betramce.

Reklama

Související témata: