Hlavní obsah

VIDEO: Kdepak Čech nebo Rosický. Plzeňáci Limberský s Rajtoralem jsou v nároďáku nejlepšími dýdžeji

Praha

Nikoli protřelý bubeník Petr Čech, který už párkrát za bicími koncertoval, ba ani reprezentační kapitán Tomáš Rosický, jenž si se svou oblíbenou kapelou Tři sestry na pódiu také zahrál, ale plzeňská dvojice David Limberský - František Rajtoral je nejlepší dýdžejovým párem v české fotbalové reprezentace. Alespoň porota složená z trenéra Michala Bílka, manažera Vladimíra Šmicra a zástupce Pumy Jana Kryšpína o tom po večerní lekci a následné produkci v klubu Puma kousek od Staroměstského náměstí rozhodla.

Fotbaloví reprezentanti jako DJVideo: FAČR

 
Článek

„Chtěli jsme klukům udělat první večer při reprezentačním srazu trochu jiný, abychom nebyli na hotelu. Přišla nabídka, abychom si vyzkoušeli mixování hudby. Dali nám k dispozici deset nejlepších dý džejek a holky učily kluky mixovat muziku," popsal netradiční akci Vladimír Šmicer.

„Učily jsme fotbalisty cítit a míchat hudbu na jednoduché aplikaci, pak jsme to zkoušeli na gramofonech a cédéčkách," vysvětlila dýdžejka Ladida.

Jiráček si stěžoval: Káca strašně kazil

„Byl jsem ve dvojici s Michalem Kadlecem a musím říct, že jsme docela pohořeli. Hlavně Káca to strašně kazil," utahoval si Jiráček ze spoluhráče, hned ale doznával... „Asi nemám hudební sluch. Když už jsem si myslel, že jsem si s muzikou poradil, slečny mě opravovaly, že to nebylo ono. Fakt těžký. Mixážní pult vypadá na první pohled hodně jednoduše, ale když jsem se za něj postavil, tak se mi potvrdil pravý opak."

„Byly to trochu nervy, trefit se do rytmu," přizvukoval Marek Suchý. Ale byli jsme s Lafim výborní a odvedli jsme dobrý výkon," pochválil s úsměvem Marek Suchý sebe i kolegu Davida Lafatu.

„Člověk je víc zpocený než na hřišti. Je tam moc čudlíků a všeho. Ale dýdžejka nám poradila, takže jsme to zvládli celkem obstojně," hlásil Tomáš Sivok, který za pult nastoupil s Matějem Vydrou ve stylových kšiltovkách. „Chtěli jsme se odlišit, abychom získali nějaký body navíc, ale myslím, že nám to moc nepomohlo," popsal Sivok, jak chtěli v interní soutěži získat hlasy za styl od poroty. Kvalitním výkonem si byl jistý Jaroslav Plašil a i za Tomáše Hübschmana s širokým úsměvem hecoval ostatní: „Budete to mít těžké, abyste nás sesadili z trůnu."

Plzeňáci u poroty jedničkami

Přepočítal se, protože nejlepší dvojicí večera byli vyhlášení plzeňští fotbalisté David Limberský s Františkem Rajtoralem.

„Bylo na nich vidět, že si to za mixážním pultem hodně užívali," zdůvodňoval rozhodnutí Vladimír Šmicer a ocenil, že se vítězná dvojice pouštěla za bouřlivých reakcí ostatních fotbalistů i dýdžejek do divokého skretchování.

„Podstatné ale bylo, že kluky mixování muziky bavilo, což byl také hlavní cíl," kvitoval Šmicer povedený večer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.