Hlavní obsah

Fotbalisté zahájí přípravu na kvalifikaci s italskou squadrou o týden dříve

S týdenním předstihem oproti původnímu plánu začne část českých fotbalových reprezentantů na pražském Strahově přípravu na kvalifikační partii s Itálií, která se bude hrát v pátek 7. června na pražské Letné. Půjde o legionáře z Anglie, Německa a Turecka, kde skončily ligové soutěže už o víkendu, ale také o fotbalisty z Ruska a Ukrajiny, kde je poslední kolo na programu tuto sobotu a neděli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Suchý (vpředu) v souboji s manažerem Vladimírem Šmicrem na tréninku české reprezentace.

Článek

„Pomalu polovina našeho týmu by dva týdny netrénovala, což by nebylo optimální. Proto jsme se rozhodli, že hráčům připravíme tréninkový cyklus, do něhož se mohou zapojit po splnění klubových povinností," vysvětluje záměr trenéra Bílka reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Rosický začne první

Už na pondělí 27. května je naplánován na pražském Strahově první trénink určený pro hráče, kteří se vrátí ze zahraničního angažmá domů. Zapojit by se do něho docela určitě měli Tomáš Rosický, Petr Jiráček, Theo Gebre Selassie a Michal Kadlec, v úterý přibude Tomáš Sivok, ve středu se zapojí Tomáš Hübschman a Marek Suchý, přičemž další hráči budou postupně následovat.

„Hráči se k tomu postavili k našemu nápadu pozitivně," libuje si Vladimír Šmicer a prozrazuje, že tréninky budou na pražském Strahově probíhat každé dopoledne, poté odjedou na společný oběd ve smíchovském NH Hotelu, kde se ubytují v následujícím týdnu, podobně jako před posledním dvojzápasem s Dánskem a Arménií.

„Hráči z české ligy dorazí až na oficiální sraz v neděli 2. června, stejně jako například Jaroslav Plašil, kterého ještě čeká ve Francii finále poháru," dodal manažer.

Italové hrají i přípravný duel

Podobný model přípravy jako česká reprezentace zvolili i Italové, kteří si dokonce na 31. května dojednali přípravný zápas se San Marinem. Reprezentanti squadry už totiž mají klubovou sezónu za sebou.

„Italy navíc čeká po utkání v Praze účast na Poháru FIFA, a tak dva týdny do našeho vzájemného duelu pojímají jako typické soustředění na turnajovou akci," přidal Šmicer poznatky z tábora soupeře.

Kvalifikační duel o postup na světový šampionát 2014 v Brazílii sehraje česká reprezentace na pražské Letné v pátek 7. června. Vstupenky na zápas jsou ještě k dispozici, prodej na webu vstupenky.fotbal.cz bude ukončen 23. května o půlnoci.

Reklama

Související témata: